Hoe vertel je opa en oma het grote nieuws?

Hoe vertel je opa en oma het grote nieuws?

Niet alleen jij wordt voor de eerste keer papa of mama, maar je ouders worden nu ook opa en oma. Of misschien is het ondertussen wel hun vierde en hun veertiende kleinkind. Maar ook dan nog: hoe vertel je op een leuke manier dat je zwanger bent aan je ouders? Gewoon tussen neus en lippen door vertellen kan natuurlijk wel, maar iets originelers is wel zo leuk!

Met korting naar de Negenmaandenbeurs 2020
Oma & ik – Een invulboek voor oma’s met kleinkinderen

Sinterklaas

Om maar te beginnen met een eigen voorbeeld. Toen ik zwanger was en het rond sinterklaas was om het te vertellen, deden we dat door een pakje voor opa neer te leggen. Nu was het voor ons niet de eerste en voor hem zelfs al zijn zestiende kleinkind, maar zo was het toch een bijzonder pakje. Is natuurlijk ook heel leuk om te combineren met een leuke surprise die hierop inhaakt. Bijvoorbeeld een groot babyslofje (met bijvoorbeeld een datum erop). Zo groot dat het cadeautje erin kan, uiteraard. Of een leuk rompertje met een tekst wat op een opa of oma slaat.

Een lekkere taart met muisjes

Ach, waarom niet? Koop of bak zelf een taart met muisjes. Nodig opa en oma uit op de koffie en serveer de taart. Nu maar hopen dat ze de hint ook snappen. Of je maakt een niet te negeren fopspeen van marsepein, die op de taart komt, bijvoorbeeld.

lijn vadersenmoeders
Hoe vertel je opa en oma het grote nieuws?
lijn vadersenmoeders

Echo

Tegenwoordig krijg je al vrij vroeg een termijnecho. En ja: dát kunnen we zeker gebruiken als een leuke aankondiging. De mogelijkheden zijn natuurlijk heel divers. Je kan gewoon de foto inlijsten en dit cadeautje geven. Je kan het in Word zetten en er een leuk gedicht of ontroerende brief bij plaatsen. Misschien kan je er zelfs wel een mok van maken…

De echo, een kijkje in je buik!

Etentje met verrassing

Uiteraard kan je het ook gewoon vieren en je ouders en misschien wel broers en zussen en aanhang uitnodigen voor een etentje. En tijdens het hoofdgerecht gaan jullie opeens staan voor de mededeling! Of misschien ken jij de eigenaar of een personeelslid en kan je vragen of ze een menukaartje met opa en oma op hun borden legt. Natuurlijk kan je dit ook gewoon brutaal de middag ervoor even langsbrengen als je ze niet kent…Kan me niet voorstellen dat ze dat erg zouden vinden! Of voor op ieder bord een soort geboortekaartje, maar dan natuurlijk met aangepaste tekst.

Ballonnen

Iemand jarig rond de tijd dat je het wilt vertellen? Hang blauwe of roze ballonnen op, of als je het nog niet weet of bekend wilt maken, beide kleuren. Je hebt echt ballonnen die bedoeld zijn voor een babyshower of gender reveal party, die je hier prima voor kunt gebruiken. En dan zou je natuurlijk ook kunnen gaan voor een genderloze kleur ballon: groen of zo.

Stamboom maken

Maak een mooie collage, wat een stamboom uitdrukt. Met mooie foto’s, bijvoorbeeld, en maak ook echt een mooi vakje voor de baby, met de datum en een vette vraagteken… Mooi inpakken en op een leuk moment cadeau doen…

lijn vadersenmoeders
Hoe vertel je opa en oma het grote nieuws?
lijn vadersenmoeders

Wenskaarten

Je hebt natuurlijk standaardwenskaarten met de opmerking: hoera, jullie worden opa en oma. Heel gemeen: maar je zou zo’n kaart ook stiekem kunnen meenemen, met de opmerking dat je de brievenbus net hebt geleegd…

Puzzels

Er bestaan puzzels met dezelfde opmerking als bij de wenskaarten. Maar je kan ook van een eigen foto zelf een puzzel laten maken. Zijn je ouders wel puzzelfans? Dan is dit misschien wel helemaal leuk!

Tijdens de bruiloft

Gaan jullie trouwen en weten jullie ook al dat je zwanger bent? Dan kan je er natuurlijk helemaal iets moois van maken. De mogelijkheden zijn legio. Vertel direct na de trouwplechtigheid dat jullie een kindje krijgen. Hou je wel van een beetje gein: laat de trouwambtenaar een opmerking maken tijdens haar toespraakje. Vraag de bakker om het bruidspaar op je bruidstaart te laten vergezellen door een baby… Serveer kleine cupcakes met baby erop of geef als bedankje een fopspeentje mee, o.i.d.

Toch met een opmerking tussendoor…

Bij mijn oudste vroegen we bij mijn schoonouders of de familiewieg nog op zolder stond! Oma was niet te houden en moest en zou metéén die wieg tevoorschijn halen… Misschien is er bij jullie ook iets wat je gewoon zonder poespas even kan vragen en dan langzaam (?) het kwartje zien vallen!

Liefs Wil

Extra informatie

Sneller zwanger worden met deze tips!
Zwanger? Bestel de gratis babybox!
Oma & ik – Een invulboek voor oma’s met kleinkinderen
Met korting naar de Negenmaandenbeurs 2020
Het belang van foliumzuur, nog voor de zwangerschap
Bereken de bevallingsdatum
Het eerste trimester van de zwangerschap
Bakerpraatjes rondom de zwangerschap
Gezond zwanger worden, hoe doe je dat?
De echo, een kijkje in je buik!
Zwanger en zwangerschap – Alles wat je zou willen weten!
Baby making seks – Hoe houd je het leuk, spannend én doeltreffend?

Bronvermelding

Tekst geschreven door: Wil Cats
© afbeeldingen: 123rf.com

lijn vadersenmoeders
BabyBaby

Geef een reactie