Hoe het molletje de muis beter maakte

Hoe het molletje de muis beter maakteOp een dag voelt Muis zich niet lekker. Molletje maakt zich zorgen om zijn vriend en vraagt Uil om hulp. Die raadt hem aan op zoek te gaan naar een geneeskrachtige plant met een heel moeilijke Latijnse naam. Molletje reist de hele wereld rond maar vindt het plantje niet. Thuisgekomen vertelt de uil hem dat het gewoon kamille is. Molletje maakt er snel een potje thee voor zijn vriendje van.

Zomaar een passage

Een goede vriend is het allerfijnste dat er is. Of een goede vriendin natuurlijk. Molletje had zo’n goede vriendin. Hij en Muis speelden elke dag samen.
‘Wat zullen we vandaag gaan doen, Muis?’ riep Molletje op een ochtend. Maar er kwam geen antwoord. Het bleef muisstil in het muizenholletje. Wat was er aan de hand?
Muis was ziek.
O, wat is dat erg, dacht Molletje.
Ik zou nog liever zelf ziek zijn.

Onze mening

Een prachtig voorleesboek over een lief klein molletje. Molletje is op zoek naar een medicijn voor muis. Maar dat is nog niet zo snel gemaakt, want hij heeft daar een heel speciale bloem voor nodig. En dat haal je vast heel ver weg, denkt Molletje. Maar is dat ook zo?

Specificaties

Titel Hoe het molletje de muis beter maakte
Uitgeverij Gottmer Uitgevers
Auteur Zdenek Miler
Illustrator Hana Doskocilova
Aantal pagina’s 88
Prijs 14,95 euro
ISBN 9789025754488
Bestel direct Bol.com

Meer informatie

Bekijk de besprekingen van andere kinderboeken
Meer kinderboeken over mollen
Meer kinderboeken over dieren
Meer kinderboeken over ziek zijn
Songteksten van kinderliedjes over ziek zijn
Songteksten van de leukste kinderliedjes over dieren

Geef een reactie