Hoe kunnen we geld besparen?

Hoe kunnen we geld besparen?

Houden we er niet allemaal van onszelf eens lekker te verwennen? We zijn er gek op fijne dingen te gaan doen of eens iets leuks te kopen voor onszelf. Allemaal heel leuk, maar het loopt al snel op, helaas.

Om onszelf af en toe eens iets te kunnen gunnen, zullen we dan ook moeten besparen. Het is dan belangrijk slimme keuzes te maken want je kunt jouw geld natuurlijk maar een keer besteden. Omdat ik ook al eens meer uitgeef dan ik eerst had gepland, ben ik op zoek gegaan naar dingen waarop bezuinigd zou kunnen worden. Er zijn een aantal tips die steeds terugkeren, maar als je creatief bent vind je zelf ook nog wel wat dingen waarmee je geld zal kunnen besparen!

Vergelijk abonnementen

Heel wat mensen kiezen voor een abonnement omdat ze verleid worden door een of ander totaalpakket dat door de aanbieder wordt aangeboden. Zo lijkt een gratis smartphone of tablet bij afsluiten van een abonnement op de krant heel aanlokkelijk. Maar als je de krant niet leest, ben je beter af als je gewoon het toestel koopt. Daarenboven wordt door de meesten onder jullie nooit naar het abonnement gekeken. Dit geldt ook voor verzekeringen. Je sluit het af en verder kijk je er niet meer naar om, ook niet als de aanbieder bijvoorbeeld wordt overgenomen. Niet zo slim eigenlijk want zo betaal je vaak meer dan wanneer je aanbieders zou vergelijken. Door te vergelijken kun je een goedkoper alternatief scoren.

Even praktisch: je hebt een tv-abonnement maar betaalt voor een heleboel zenders waar je nooit naar kijkt. Dan is het tijd om actie te ondernemen. Van kennissen en vrienden heb ik gehoord dat je gewoon kordaat moet zijn en (desnoods meermaals) met de klantenservice aan de lijn moet hangen. You go!

lijn vadersenmoeders
Hoe kunnen we geld besparen?
lijn vadersenmoeders

Zeg dure abonnementen vaarwel

Heel wat mensen gaan een abonnement aan, kijken er niet naar om en betalen dan gewoon verder. Gemakkelijk, maar hier niet naar omkijken gaat je als snel onnodig geld kosten. Wat voor zin heeft het een tijdschriftabonnement te betalen als je het nooit leest? Of wat dacht je van een game abonnement voor een spel dat je eigenlijk al maanden niet meer speelt? Wees kritisch en zet de abonnementen stop die je niet gebruikt. Ook al is het maar 15 euro/maand. Op een jaar is het toch wel 180 euro.

Verzekeringen: dubbelchecken

Verzekeringen hebben veel potentieel om te besparen. Zo kun je als koppel dubbele verzekeringen hebben die ooit los van elkaar zijn afgesloten. Hoog tijd om daar verandering in te brengen! Het komt er dus op aan om assertief te zijn en die zaken op te volgen. Dit is belangrijk om niet nodeloos geld te gaan uitgeven aan dingen die je al hebt of dingen die helemaal niet nodig zijn. Dit kan bijvoorbeeld van toepassing zijn bij reisverzekeringen afsluiten, auto verzekeren en ga zo maar door.

lijn vadersenmoeders
Hoe kunnen we geld besparen?
lijn vadersenmoeders

Een auto verzekeren? Het vergelijken en onder de loep nemen van verzekeringen vergt wat aandacht en tijd. Maar gelukkig zijn er tal van websites om verzekeringen te vergelijken.

Liefs Marion

Meer informatie

Wat zijn bitcoins?
6x simpele hacks die je ecologische voetafdruk direct verkleinen!
Meer leuke weetjes

Deze reportage is tot stand gekomen in samenwerking met Overstappen.nl.

lijn vadersenmoeders
BabyBaby

Geef een reactie