Herinneringen maak je samen

Herinneringen maak je samen

Vanaf jonge leeftijd probeer ik mooie herinneringen met Rocco te delen. Soms kunnen dat heel stomme dingen zijn, zoals hem uit bed halen tijdens een warme zomeravond om ijs te eten of hem, of juist in de winter als het sneeuwt. Of hem als klein mannetje (negen jaar), mee te nemen naar een theatervoorstelling (rockopera) voor 16-plussers. Maar bijvoorbeeld ook door spelletjesavonden te organiseren met vrienden en feestelijk gedekte ontbijtjes tijdens de feestdagen. Het maakt niet uit, als het maar bijzondere momenten zijn. Want die blijven bij…

Spelletjesavond

Ondanks dat Rocco inmiddels is uitgegroeid tot een flinke puber die – ondanks mijn lengte – nu bijna op mij neerkijkt, kan ik hem nog steeds blij maken met een spelletjesavond. Inmiddels nodigt hij dan ook zijn vrienden uit, zodat het een drukke gezelligheid is rondom onze eettafel. Er wordt tijdens zo’n avond, heel wat afgelachen! Heerlijk vind ik deze avonden en hij ook.

Hasbro
44,95 euro
Hasbro
24,99 euro
Hasbro
45,00 euro
Hasbro
35,99 euro

Social distancing

Op dit moment gooit Corona flink wat roet in het eten. Want door onze opgelegde “social distancing” of “intelligente lockdown” kunnen we geen groepen vrienden meer thuis uitnodigen. Niks geen gezellige barbecue, niks geen gezellige spelletjesavond. Althans… niet met vrienden, want hier in huis kan er natuurlijk nog steeds van alles. En gelukkig maar, want nu is deze gezelligheid in huis, misschien wel belangrijker dan ooit!
Ik ben niet de enige die dat vindt, want ook Hasbro heeft hierover nagedacht.

Bring Home the Fun

Terwijl miljoenen gezinnen wereldwijd door de coronapandemie thuis moeten blijven, lanceert speel- en entertainmentbedrijf Hasbro een campagne die ouders en kinderen een hart onder de riem steekt: Bring Home The Fun. De campagne geeft ouders en verzorgers tips en middelen om de kinderen op een leuke manier thuis bezig te houden.

Herinneringen maak je samen

Spanning verlichten

Onderdeel van de campagne is een internationale website, waar o.a. te zien is hoe medewerkers van Hasbro zich thuis redden in deze lastige tijden. De site geeft ook tips en middelen om waardevolle tijd samen met je kinderen door te brengen en de spanning te verlichten. Speltips, challenges, ideeën hoe je spellen en speelgoed kunt gebruiken om de hersenen van kinderen te stimuleren, tot suggesties hoe om te gaan met emotionele stress. Op de site vinden bezoekers onder andere knutselideeën voor Play-Doh; challenges met Nerf blasters om kinderen lekker in beweging te houden en leuke content van Transformers, Power Rangers en My Little Pony. Inspiratie voor ouders en verzorgers om spelplezier in huis te stimuleren met nadruk op creativiteit en gezelligheid samen.

Inspirerend

We vinden het enorm inspirerend te zien hoe onze merken als Play-Doh, Monopoly en Nerf in deze nieuwe omstandigheden ontspanning en troost bieden aan zowel ouders als kinderen,” zegt Katrien van Basten Batenburg, hoofd marketing Hasbro Benelux. “We hopen dat de Bring Home The Fun campagne gezinnen kan helpen om in deze moeilijke periode op een leuke en gezellige manier de tijd door te brengen. Samen spelen, samen lachen, het haalt de druk even van de ketel en is daarom belangrijker dan ooit. Ik kan alleen maar zeggen: ruim elke dag tijd in om even te spelen, het liefst samen met je kinderen. Rustig iets knutselen met Play-Doh, of als je kinderen wat groter zijn een leuk spel, of lekker rondrennen met Nerf blasters.

Hasbro
24,95 euro
Hasbro
19,95 euro
Hasbro
38,99 euro
Hasbro
38,95 euro

Mooie donatie!

Als onderdeel van de campagne doneert Hasbro Benelux speelgoed aan 4.000 cliënten van zorgorganisatie Cordaan. In Nederland wordt Bring Home The Fun ondersteund met een online- en tv-campagne, onder meer op StukTV Live, op vrijdag om 16:00 uur. Hasbro vraagt het publiek om mee te praten en hun foto’s en tips te delen op social media onder #bringhomethefun.

Liefs Marion

Extra informatie

42% thuiswerkers kleedt zich anders dan op normale werkdag
Het Klokhuis over vrijheid
Je huis veranderen in een Escape Room
Agent Binky: Huisdieren van het Universum
Nieuw online platform van Studio 100

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
© afbeelding: 123rf.com

lijn vadersenmoeders
BabyBaby