Herinnerboek

herinnerboek

Het Herinnerboek is een creatief doeboek voor kinderen van circa 5 tot 12 jaar oud, waarvan ouders gaan scheiden, in scheiding liggen of al gescheiden zijn.

Het Herinnerboek biedt vaders, moeders, opa, oma’s, ooms, tantes en oppassen handvatten om met kinderen over deze vaak negatieve ervaring te praten, zodat kinderen een scheiding een plekje kunnen geven. Ook (scheiding)professionals, advocaten, mediators en het onderwijs maakt gebruik van het herinnerboek.

Je weet als volwassenen dat een kind het er moeilijk mee heeft, maar het is onmogelijk om in hun hoofden te kijken. Kinderen zijn daarnaast enorm loyaal en zijn daardoor snel geneigd sociaal wenselijke antwoorden te geven. In hun persoonlijke Herinnerboek kunnen zij zelf hun versie van het verhaal opschrijven, hun gedachten kwijt en mooie herinneringen bewaren.

De kinderen worden uitgenodigd voor- en achteruit te kijken, foto’s van vroeger en heden op te plakken, zich creatief te uiten door middel van het maken van collages en tekeningen en vragen te beantwoorden.

Onze mening

Een scheiding is een ingrijpende gebeurtenis voor kinderen. Het liefst zien ze papa en mama bij elkaar, daarnaast geeft het een kind veel onzekerheid, want alles wordt ineens anders.
Dit boek geeft ruime aan je kind om er over te schrijven, zijn gedachte vorm te geven en op die manier zijn verdriet en/of boosheid te verwerken.
Het boek is vol liefde en begrip voor het kind gemaakt en geeft een belangrijke uitlaatklep voor kinderen die worstelen met hun emoties over de scheiding. Niet verwonderlijk dat het boek nu al geregeld wordt ingezet om kinderen te helpen.

Specificaties

TitelHerinnerboek
UitgeverijDixdesign
AuteurTessa Dix
Illustrator
Aantal pagina’s
Prijs24,95 euro
ISBN
Bestel direct
Liefs Marion

Meer informatie

Bekijk Leuke kinderboeken
Meer kinderboeken over scheiden
Scheiden met kinderen – Hoe regel je dit zorgvuldig?
Opnieuw verliefd met kinderen

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp

lijn vadersenmoeders
BabyBaby

Geef een reactie