Handige tips voor het huishoudpotje

Handige tips voor het huishoudpotje

Wanneer je kinderen krijgt verrijkt dat je leven. Financieel is het echter een mini ramp. Een gemiddeld kind/ baby verbruikt ongeveer 8000 luiers, heeft door de groei veel nieuwe kleding nodig en eet bovendien de hele dag door met soms allerlei dure voeding. Kortom het huishoudboekje komt er bij gezinsuitbreiding heel anders uit te zien. Waarvoor jij en je partner op de eerste plaats kwamen en relatief onbekommerd het inkomen konden spenderen draag je als ouder een verantwoordelijk voor dat mooi kleine mensje dat je samen op de wereld hebt gezet.

Drie handige tips

Regelmatig krijgen we vragen of we nog handige tips hebben om te besparen op bepaalde uitgaven zodat het financieel ook nog allemaal te behapstukken blijft. Daarom hebben we in deze posting 3 handige en makkelijk toepasbare tips beschreven die snel geld (veel) besparen.

Energiebewust en prijsbewust

Een van de terugkerende rekeningen is die van de energieleverancier. Afhankelijk van het verbruik kan het om forse bedragen gaan. Gemiddeld verbruikt een Nederlands huishouden ongeveer 3.600 kWh stroom en 1.500 m3 gas. Wanneer het huis wordt verduurzaamd met isolatie van bijvoorbeeld vloeren, daken of gevels wordt er vaak een subsidie of vrijwel renteloze lening verstrekt. Dit kan de hoogte van de energierekening drastisch verlagen. Maar ook met minder ingrijpende maatregelen kunnen de uitgave aan de energienota gereduceerd worden aldus www.goedkoopste-energieleverancier.net. Zet de verwarming een standje lager en uit in ruimtes waar je toch niet (veel) komt, koop alleen apparatuur met een zuinig energielabel, kook niet met teveel water en doe de was op 40 graden ipv 50/60 graden. Alles bij elkaar kan deze besparing oplopen en tientallen euro’s per maand opleveren. Wanneer je dan ook nog goed de tarieven van leveranciers vergelijkt is nog eens gemiddeld een besparing van € 210 per jaar mogelijk. Dat is al binnen 2 minnen aan te vragen en dus snel verdiend

Handige tips voor het huishoudpotje

Tweedehands kleertjes

Het is een inkoppertje, maar nog veel ouders kopen vooral veel nieuwe kleding voor hun kroost. Vaak wordt ten onrechte gedacht dat tweedehands kleding armoedig is, maar vaak is het slechts enkele keren gedragen en verkeerd het nog in nieuwstaat. Gebruik ook je netwerk bij bevriende ouders eens. Grote kans dat zij kleertjes hebben liggen die hun kinderen niet meer dragen. Kinderen groeien er zo snel uit, dat de aanschaf van kleren een forse postenkost kan vormen. Vraag ook op verjaardagen ipv speelgoed om kleren. Vaak spelen kinderen maar kort met speelgoed of hebben een favoriet speeltje waardoor de rest in de hoek verdwijnt.

Handige tips voor het huishoudpotje

Vakantie van te voren boeken

Op vakantie gaan met kleine kinderen kan een heel gedoe zijn. Hoewel er vaak kortingen worden gegeven voor kinderen lopen de uitgaven bij elkaar toch erg op. Denk daarom aan alternatieven voor een vakantie, bijvoorbeeld dicht bij huis of een bestemming die met de auto goed bereikbaar is. Voor kinderen is een camping vaak heel leuk. Daar spelen niet alleen heel veel andere kinderen, maar is de accommodatie natuurlijk ook een stuk betaalbaarder. Kinderen zijn echt niet zo bewust van luxe, de enige waarvoor je daarvoor kiest is voor jezelf. Boek daarbij de vakantie ruim van te voren. Dat levert dikwijls aantrekkelijke vroegboekkortingen op.

Meer informatie

Schoonmaken van de vloeren. Hoe doe je dat zo snel mogelijk?
Meer leuke weetjes
Huishoudschema – Hoe plan jij het huishouden?
Zo gaan de kids opgeruimd naar school (en is je huis ook aan kant)

Deze reportage is in samenwerking tot stand gekomen

lijn vadersenmoeders
BabyBaby