Goed vies – Het nieuwe gezond

Goed vies - Het nieuwe gezond

Nieuwe onderzoeken laten zien dat chronische ziekten bij kinderen – van allergieën en ADHD tot psychische ziekten en obesitas – steeds vaker voorkomen. Dr. Maya Shetreat-Klein, kinderneuroloog en zelf ouder, liep op tegen de grenzen van de conventionele geneeskunde toen haar zoon op zijn eerste verjaardag een ernstige astma-aanval kreeg en een terugval in ontwikkeling vertoonde. Behandeling verbeterde zijn toestand niet, dus ging ze op onderzoek uit. Ze ontdekte dat voeding de sleutel was tot de ziekte van haar zoon. De voeding die hij kreeg, belastte zijn spijsvertering, immuunsysteem en hersenen. De oplossing was verrassend simpel: beter eten zorgde voor gezonde darmen, gezonde hersenen… en een gezond en gelukkig kind.

In Goed vies, het nieuwe gezond laat dr. Shetreat-Klein overtuigend zien hoe belangrijk de rol van bacteriën hierbij is: gezondheid begint bij de spijsvertering. Onze bewerkte voeding, onze overdreven aandacht voor hygiëne en het veelvuldige gebruik van antibiotica schaden onze darmen, en daarmee onze gezondheid. Echt eten, gekweekt op een voedingsrijke bodem, en contact met de natuur vormen een natuurlijke remedie tegen de toenemende epidemie aan chronische kinderziekten. Naast talrijke inzichten gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek geeft ze een handig voedingsplan om je kind gezond op te laten groeien, dat haalbaar is voor iedere ouder.

Maya Shetreat-Klein is een kinderneuroloog die haar medische graad aan het Albert Einstein College of Medicine behaalde. Aan de University of Arizona volgde Shetreat-Klein een tweejarige specialisatie in de integratieve geneeskunde, een faculteit die is opgericht door Andrew Weil en waar ze nu zelf deel van uitmaakt. Ze geeft lezingen in binnen- en buitenland aan artsen en leken over onderwerpen als gezondheid van kinderen, autisme, integratieve geneeskunde en voeding, toxines en neurologische gezondheid. Ze woont en werkt in New York.

Onze mening

Wat een prachtig inspirerend boek is dit. In heldere taal wordt geschreven wat een kind nodig heeft om gezond van lichaam en geest te zijn, zonder belerend over te komen. Het boek leest prettig en zal je absoluut inspireren eens kritisch naar je dagelijkse patronen te kijken. Je leest hoe belangrijk de rol van bacteriën is en dat goede voeding een positief effect kan geven aan de gezondheid van je kind.
Absoluut een aanrader!

Specificaties

TitelGoed vies – Het nieuwe gezond
UitgeverijScriptum
AuteurDr. Maya Shetreat-Klein
Illustrator
Aantal pagina’s408
Prijs22,50 euro
ISBN9789463190091
Bestel directBol.com
Liefs Marion

Meer informatie

Bekijk de besprekingen van andere boeken voor volwassenen
Meer boeken over opvoeding
Een astmatische of allergisch kind, hier let je op!
Opvoeding van een peuter
Kinderkwaaltjes top 10 – Wat zijn de meest voorkomende kinderkwaaltjes?

lijn vadersenmoeders

Geef een reactie