Geboortebedankjes

Geboortebedankjes

De gasten bedanken omdat ze zijn geweest: je doet het vaak met een kinderfeestje of bij je bruiloft. Dus waarom niet als het kraambezoek naar huis gaat? En dat hoeft helemaal niet alleen bij een kraamfeest hoor! Dat kan ook prima bij kraamvisite thuis! Wil je ook de visite bedanken? Ga dan gezellig aan de knutsel (doe dit dus al in je zwangerschap…) of koop leuke geschenkjes!

De kraamperiode
Kraamvisite: Hoe hou je het leuk?
De kraamperiode, wat kun je verwachten

Mogelijkheden geboortebedankjes

Misschien heb je geen tijd of zin om zelf aan de slag te gaan, er komt immers al zoveel om de hoek kijken. Dan zou je natuurlijk gewoon internet rond kunnen surfen op zoek naar leuke geschenkjes. Maar misschien wil een aanstaande grootouder of tante (of oom natuurlijk) wel aan de slag! Dat kan uiteraard ook prima. Of je doet het natuurlijk lekker zelf. Het is hartstikke leuk om zo al bezig te zijn met babyzaken als je nog zwanger bent! Maak in ieder geval een keuze waar je zelf blij van wordt, want tegen de klok in moeten werken terwijl je hoogzwanger bent is niet echt een aanrader…

De makkelijkste manier: kopen

Kraam- of geboortebedankjes zijn in heel veel variaties te koop. Vaak zitten er snoepjes in verwerkt, maar je kan ook sleutelhangertjes kopen. Uiteraard alles in roze of blauw en gelukkig komt er ook regelmatig neutralere kleuren voor, want niet iedereen weet immers of ze een zoontje of dochtertje krijgen! Of je kan roze of blauw gewoon niet meer zien omdat alles in die kleuren is, dat kan natuurlijk ook nog! Mijn favoriete kleur was mint als babykleur en ik vind het dan ook heerlijk om die kleur terug te zien. Maar goed, dat is gewoon persoonlijke heimwee…

Een persoonlijke touch is natuurlijk wel zo leuk, dus kan je vaak een kaartje ofzo eraan laten maken waarop de naam van je kindje komt (oké, dan weet je dus ook of je voor blauw of roze moet gaan) en eventueel de datum van de geboorte.

Geboortebedankjes

Wat je zoal kopen kan

Het lijstje is natuurlijk bij lange na niet compleet, maar hier wat ideetjes wat je kan kopen op dit gebied:

  • Snoepdoosjes met vulling
  • Sleutelhangers
  • Flesjes (met snoepjes)
  • Pen met een kaartje
  • Fotoclips
  • Mini-knuffeltjes
  • Plastic bolletjes met een knuffeltje erin
  • Zeepjes in de kleur
  • Bad eendjes

Zelf maken

Zelf maken zorgt voor talloze mogelijkheden. Maak het niet te ingewikkeld! Je kunt zelf onderdelen kopen en dan een leuk item hiervan samenstellen. Bijvoorbeeld kleine, miniknuffeltjes kopen en dan zelf een kaartje erbij maken. Of van die kleine weckflesjes kopen en deze vullen met roze of blauwe snoepjes. Of je gaat uiteraard voor groter werk en maakt echt alles zelf. Van vilt, bijvoorbeeld, kan je hele leuke dingetjes maken, zoals een beertje of een baby. Of koop kleine notitieblokjes en schrijf op het kaftje voorop in mooie letters de naam van je kindje. Hoe meer het je eigen idee is, hoe origineler, uiteraard. Maar je kunt ook leuke ideetjes opdoen op internet!

Geboortebedankjes

Ter inspiratie om zelf te maken

Dan dus ook maar even een lijstje met ideetjes wat je zoal zelf maken kunt!

Vilten baby’tjes, beertjes, muisjes et cetera.
Met handletteren een kaftje van een notitieblokje versieren.
Linnen tasjes versieren met de naam van je kind.
Van vilt een sleutelhanger maken.
Met macramé een sleutelhanger maken. Doe dit in de beruchte kleuren en doe er bijvoorbeeld een bedeltje met de beginletter van de baby aan.
Brei piepkleine truitjes en borduur hier de eerste letter op.
Brei een babyslofje (mini) en maak hier een sleutelhanger van.
Maak zelf doosjes van karton of dikker papier (waarop je dus allerlei informatie kan zetten) en vul deze met snoepjes. Maak zelf zeepjes…
Ook leuk is het maken van luiertjes van stukjes stof!

Leuk uitstallen

Het is ontzettend leuk om deze presentjes mooi te presenteren. Je kunt bijvoorbeeld pennen zo bij elkaar zetten dat het een rondje vormt. Door met piepschuim o.i.d. te werken kan je hoogteverschillen maken en zo de vorm van een bruidstaart na maken.

Koop een rieten mand waar je de presentjes mooi in neer kan zetten. Of doe het op een mooie schaal.

Zelf ben ik ooit op kraamvisite geweest bij een kennisje, die een tak had staan met daaraan baby’tjes in een doekje. Dit was gemaakt van vilt. Echt heel leuk!

Bij een kraamfeest is zo’n ‘blikvanger’ uiteraard heel leuk. Maar een tak of een taart kan uiteraard ook prima gewoon thuis staan, waarbij iedere bezoeker gewoon er één item van meekrijgt! Want ook dit bezoek wordt (juist) op prijs gesteld, toch?!

Liefs Wil

Extra informatie

Kraamvisite: hoe hou je het leuk?
De eerste dagen met je baby
De kraamperiode, wat kun je verwachten
Aangifte bij de Burgerlijke Stand
De kraamperiode
Must-have verzorgingsproducten voor je baby
Baby: Ontwikkeling & verzorging
Zwanger: Alles over de zwangerschap!

Bronvermelding

Tekst geschreven door: Wil Cats
© afbeeldingen: 123rf.com

lijn vadersenmoeders
BabyBaby