Frosty de sneeuwman

Frosty de sneeuwmanDe sneeuwman Frosty komt op magische wijze tot leven wanneer een groep buurtkinderen een zijden hoed op zijn hoofd plaatst. Vanaf dat moment zijn Frosty en de buurtkinderen onafscheidelijk. Ze bouwen samen een sneeuwhuis en gaan schaatsen en winkelen. Tot Frosty op een dag verdwenen is…

Het lied over Frosty de Sneeuwman kwam in 1950 op grammofoonplaat uit en werd zo populair dat Frosty al spoedig in andere vormen opdook. Als animatiefilm op de televisie, vooral in de wintermaanden, maar ook als knuffel en afbeelding op shirts en spelletjes. Zelfs in optochten ter gelegenheid van Thanksgiving of Kerstmis kun je de Sneeuwman tegenkomen. Tot in de warmste delen van de Verenigde Staten en Europa voelt Frosty zich thuis.

Onze mening

Een heerlijk winters verhaal over Frosty de sneeuwman, geïnspireerd op het bekende kerstliedje ‘Frosty the snowman’. Ondanks de bergen sneeuw in dit boekje, krijg je het vanzelf warm tijdens het lezen van dit verhaaltje. De nostalgische illustraties, maken het verhaal helemaal af.

Specificaties

Titel Frosty de sneeuwman
Uitgeverij Rubinstein
Auteur Annie North Bedford
Illustrator Corinne Malvern
Aantal pagina’s 24
Prijs 6,95 euro
ISBN 9789047620464
Bestel direct Bol.com

Meer informatie

Bekijk de besprekingen van andere kinderboeken
Meer kinderboeken over Kerstmis
Meer blogs over Kerstmis
Kerstmis vieren met kinderen – Een gezellig samenzijn
Songteksten van de leukste Kerstliedjes
Meer kinderboeken over de winter
Wintersport met kleine kinderen
Songtekst van kinderliedjes over de winter

Geef een reactie