Fietsen met het gezin: dit zijn de mooiste fietsroutes in ons land

Fietsen met het gezin: dit zijn de mooiste fietsroutes in ons land

Nederland is een echt fietsland. Kinderen gaan op de fiets naar school, veel mensen pakken zo nu en dan de fiets naar hun werk en talloze fietsliefhebbers pakken regelmatig de fiets voor een fijne fietstocht. Kijk maar eens om je heen als je op de fiets zit: je bent lang niet de enige! Je komt fietsers tegen van jong tot oud, op stadsfietsen, racefietsen, mountainbikes, elliptical bikes, ligfietsen en elektrische fietsen. Daarom besteden we vandaag graag wat aandacht aan de mooiste fietsroutes in ons land, die je met het hele gezin kunt volgen!

De Betuweroute

De Betuweroute is een welbekende fietsroute die al door vele fietsers van jong tot oud is afgelegd. De totale route bedraagt 48 kilometer. Laat je niet afschrikken door dit aantal: als je rustig en in je eigen tempo fietst en voldoende water en eten meeneemt kunnen vrijwel alle mensen met een gemiddelde conditie dit aan. Ook kinderen, mits ze een goede fiets hebben. De Betuweroute voert je langs pittoreske, ouderwetse stadjes als Buren en Culemborg. Ook fiets je een stuk langs de rivier de Lek. Zowel de kinderen als de volwassenen zullen hun ogen uitkijken tijdens deze schitterende fietsroute!

lijn vadersenmoeders
Fietsen met het gezin: dit zijn de mooiste fietsroutes in ons land
lijn vadersenmoeders

Fietsen door de bollenstreek

Als je de schoonheid van de bollenstreek nog nooit hebt aanschouwd, dan weet je niet wat je mist. Gelukkig kun je daar nu verandering in brengen. Deze geweldige fietsroute voert je 63 kilometer lang langs bollen, duinen en bijzonder mooie landgoederen. Vooral in het voorjaar is deze fietsroute spectaculair: de narcissen, tulpen en hyacinten staan er dan fier bij. Deze ANWB-route begint en eindigt in het plaatsje Lisse. Vind je 63 kilometer toch een beetje teveel van het goede? Overweeg dan om een elektrische fiets te huren. Of doe het gelijk goed en koop een e-bike, bijvoorbeeld een van deze gave elektrische mountainbikes via Mantel.com.

Tungelroyse beekroute

Wil je in het heuvelachtige Limburg fietsen? Dan moet je óf van hele goede huize komen, óf je speelt op safe en trotseert de heuvels op een e-bike. Een elektrische mountainbike is zeker voor het Limburgse landschap geen overbodige luxe. Je maakt immers flink wat hoogtemeters. Als je geen Jan Ullrich heet (of gewoon geen getraind fietser bent) kun je deze prestatie beter neerzetten op een elektrisch exemplaar. Het landschap van Limburg is betoverend mooi, dus het is het absoluut waard. Neem nou de Tungelroyse beekroute.

Deze route voert je langs smalle weggetjes, kronkelende beekjes, akkers, bossen en zandgronden. Als je er voor het eerst bent, doet het landschap on-Nederlands aan. Vooral als je uit de Randstad komt zul je hier je ogen uit kijken: de route brengt je immers bij enkele van de mooiste plekjes van Nederland. Ook de kinderen zullen deze route helemaal fantastisch vinden, zeker als hij wordt gecombineerd met een picknick aan het water of in het bos!

lijn vadersenmoeders
Fietsen met het gezin: dit zijn de mooiste fietsroutes in ons land
lijn vadersenmoeders

Fietsen door de Zaanstreek

Ook wanneer je in de Randstad woont kun je vlakbij huis prachtige fietsroutes vinden. De ANWB-fietsroute door de Zaanstreek is daar een uitstekend voorbeeld van. De 38 kilometer lange route is overwegend vlak: een verademing voor kinderen en ongetrainde fietsers (of voor de arme zielen die het op een stadsfiets moeten doen). De charme van de Zaanse houtbouw (je kent ze wel, die schattige groene huisjes) kun je het best al fietsend aanschouwen. Slingerende dijkjes voeren je van dorp naar dorp. Ook kom je natuurlijk veel water en molens tegen. Nederlandser kan het eigenlijk niet! Combineer deze route met een bezoekje aan de Zaanse schans. Kinderen zullen dat zeker kunnen waarderen, al is het maar om het pannenkoekenhuis wat zich daar bevindt!

Ken jij nog mooie fietsroutes? Vertel het ons in een reactie hieronder!

liefs Amber

Extra informatie

Veilig op de fiets, brommer of motor: met helm!
Vakantienieuws Slovenië voorjaar 2020
Zo leren kinderen goed fietsen
Elektrisch vervoer voor kinderen
Met de kids het water op! Waar moet je aan denken?
Leren fietsen in 7 stappen!
7 supergoede redenen om een e-bike aan te schaffen
Naar school? Ga lekker wandelen of fietsen!
Leuke weetjes over fietsen & kids
Gerecycleerde kinderfiets
Nieuw of tweedehands: Welke fiets kies jij voor je kind?
5 geweldige e-bikes voor jong & hip Nederland

Bronvermelding

Tekst: Amber Fernandes
© afbeeldingen: 123rf.com

Deze reportage is tot stand gekomen middels een samenwerkingsverband.

lijn vadersenmoeders
BabyBaby

Geef een reactie