Familieactiviteiten in de kerstvakantie

Familieactiviteiten in de kerstvakantieDeze kerstvakantie (23 december – 7 januari) is er voor families weer heel veel leuks te doen in het Amsterdam Museum op de Kalverstraat in het hart van Amsterdam. Kinderen kunnen samen met hun (groot)ouders een spannend avontuur beleven in het Kleine Weeshuis of de geschiedenis van Amsterdam ontdekken met de DNA familietour. Extra in de kerstvakantie: Pakhuis van de Wereld. Kinderen krijgen vanaf 2018 gratis entree!

Pakhuis van de wereld (woensdag en zondag 15.00 uur)

Elke woensdag en een zondag in de vakantie kunnen kinderen om 15.00 uur spelen en snuffelen in het Pakhuis van de Wereld: dé bijnaam van Amsterdam in de Gouden Eeuw. In het Pakhuis luisteren kinderen naar een mooi verhaal en ontdekken ze wat er in de pakhuizen werd opgeslagen en waar producten vandaan kwamen. Op straat zien we nog veel hijsbalken. In het Pakhuis wordt al spelend geleerd hoe deze werden gebruikt.

Familieactiviteiten in de kerstvakantie

Het Kleine Weeshuis (elke dag)

In Het Kleine Weeshuis beleven kinderen van 4 tot 12 jaar met al hun zintuigen hoe het was om in een 17e-eeuws weeshuis te wonen. Een spannende wereld met eetzalen, slaapzalen, leslokalen, keukens, een kakdoos en zelfs een eigen koeienstal. De allerkleinste bezoekers kunnen onderweg verstopte dieren in het weeshuis ontdekken en kinderen vanaf 7 jaar gaan op stap met de weesjongen Jurriaan.

Familieactiviteiten in de kerstvakantie Familieactiviteiten in de kerstvakantie

DNA familietour (elke dag)

Speciaal voor kinderen en hun ouders of opa’s en oma’s is er de Amsterdam DNA familietour. In deze tour lezen, horen en proeven families wat Amsterdam tot Amsterdam heeft gemaakt. De eerste bewoners, de heipalen, de grachten, de haven, de Gouden Eeuw, Ajax, coffeeshops, de Wallen, -alles komt op een levendige en toegankelijke manier voorbij. Amsterdam DNA is de ideale manier om de stad en haar bewoners beter te leren kennen.

Familieactiviteiten in de kerstvakantie Familieactiviteiten in de kerstvakantie

Kinderen gratis

Vanaf 1 januari 2018 is het Amsterdam Museum gratis voor kinderen tot 18 jaar. Het is belangrijk dat kinderen op een laagdrempelige manier op jonge leeftijd kennis maken met kunst en cultuur. Voor meer informatie over het kinderaanbod en de vakantieactiviteiten ga naar www.amsterdammuseum.nl/kinderen.

Meer informatie

Meer leuke tips om te gaan doen

Bronvermelding