Escape Room The Game

Escape roomSpellenuitgever Identity Games uit Rotterdam presenteert deze herfst Escape Room The Game, ’s werelds eerste variant voor thuis op de populaire real-life gamebeleving. Het spel is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2016. Vanaf 1 september kunnen spelletjesliefhebbers de spanning van een echte escape room thuis beleven.

Jezelf op laten sluiten in een escape room is wereldwijd een hype. Vanuit Japan waaide de hit over naar Oost-Europa en werd daar snel groot. Inmiddels zijn er wereldwijd 8.200 kamers waar men een escape room kan spelen en in Nederland al meer dan 300.

Het spel

Net als in een real-life escape room draait het in Escape Room The Game om het oplossen van breinbrekende puzzels in een race tegen de klok. In 60 minuten tijd ga je als team de uitdaging aan om één van de vier verschillende escape rooms op te lossen. Door samen verbanden te leggen tussen de op het eerste oog willekeurige aanwijzingen, moeten er binnen de tijd drie codes ontcijferd worden. Gedurende het spel worden er hints gegeven om je op weg te helpen. De tijd van de Chrono Decoder* tikt door en daarmee loopt de spanning verder op. Escape Room The Game bevat vier verschillende escape rooms die in moeilijkheidsgraad oplopen: ‘Prison Break’, ‘Virus’, ‘Nuclear Countdown’ en ‘Temple of the Aztec’. Later dit najaar volgen uitbreidingsets met nieuwe escape rooms.

Over Escape Room The Game en Identity Games

Identity Games heeft het spelconcept Escape Room The Game geheel in eigen huis bedacht, ontwikkeld en uitvoerig getest onder meer dan 200 testgroepen op spelbeleving. Resultaat is een ene rverend spelconcept. Nog voor het spel op eigen bodem wordt uitgebracht, raakten grote spellenuitgevers van over de hele wereld al in de ban van Escape Room The Game. Engeland, Spanje, Duitsland en Australië, maar ook de Verenigde Staten, waar het spel verkocht zal worden bij ToysRus, Walmart en Amazon. 1 September lanceert Identity Games het spel in de Benelux.

Verkoopinformatie

Titel Escape Room The Game
Merk Identity Games
Prijs 39,95 euro
EAN 8714649007352
Leeftijd Vanaf 16 jaar
Bestel direct Bol.com

Meer informatie

Meer leuke hebbedingen!
Meer blogs over leuke spellen
Meer blogs over de Escape Room


BabyBaby

Geef een reactie