Ervaringsverslag Sing

singAfgelopen zaterdag waren we aanwezig bij de première van de nieuwe film van Universal Pictures ‘Sing’, in aanwezigheid van de Nederlandse stemmencast. In de Nederlands gesproken versie met de stemmen van o.a. Fedja van Huêt, Do, Chris Zegers, Birgit Schuurman, Mark van Eeuwen, Egbert Jan Weeber, Holly Mae Brood, Gordon, Tim Douwsma, Richard Groenendijk, Karin Bloemen, Rop Verheijen, Frank Lammers, Nurlaila Karim, Maan, Buddy Vedder, Jeroen Nieuwenhuize, Ruud Feltkamp en Giel Beelen.

We hebben de afgelopen jaren heel wat films gezien, maar deze film springt hier met vlag en wimpel bovenuit. Ik betrapte mij continu dat mijn mondhoeken omhoog stonden en dat ik geregeld zelfs hardop moest lachen. Dit is een pure feelgoodfilm maar met ook nog eens enorm veel humor en heel veel muziek. Absoluut een aanrader voor het hele gezin en perfect geschikt om in de kerstvakantie met elkaar te gaan bekijken.
Doordat er is gekozen voor écht muzikaal talent voor het inzingen van de nummers (zoals Karin Bloemen, Do, Holly Mae Brood, Chris Zegers en Egbert Jan Weeber) klinken de nummers hartstikke lekker!

sing

In de Engels gesproken versie met de stemmen van o.a.: Matthew McConaughey, Reese Witherspoon, Seth MacFarlane, Tori Kelly, John C. Reilly, Taron Egerton en Scarlett Johansson.

Vooraf aan de film heeft de Nederlandse stemmencast van SING een speciaal ijsbeeld van het personage Gunter onthuld bij het Nederlands IJsbeelden Festival in het ArenaPark te Amsterdam.

sing

Waar gaat Sing over?

Sing gaat over een auditie in het theater van Buster. Buster is een idealist en droomt zijn hele leven al van een groot succes in zijn theater. Hij zet een auditie op waarmee een geldbedrag te winnen is. Door een opeenstapeling van foutjes wordt de geldprijs geen 1000 euro, maar 100.000 euro. Je kunt je voorstellen dat hier heel veel muzikale dieren op af komen. Uiteindelijk komen er vijf kandidaten door de audities heen en begint er een spannend verhaal waarin alles lijkt mis te gaan.

Een film met een paar mooie boodschappen, hier en daar wat sentiment en vooral heel, heel veel humor.

Er zijn nu overal voorpremières van SING, in de originele en Nederlands gesproken versie, in 2D en 3D.

Trailer

Meer informatie

Meer tips om te gaan zien
Meer leuke bioscooptips
Meer blogs over Sing
Meer blogs over Universal Pictures
Meer blogs van Illumination Entertainment

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp

sing

Geef een reactie