Ervaringsverslag Première ‘De smurfen en het verloren dorp’

Première ‘De smurfen en het verloren dorp’Vandaag waren we aanwezig bij de Nederlandse première van de nieuwe bioscoopfilm ‘De smurfen en het verloren dorp’. Jammer dat het vandaag zo grijs was met de nodige regen. Dat maakt het toch net allemaal wat minder feestelijk. De ontvangst was echter goed verzorgd en waar ik vooral blij van werd was de keuze voor gezonde snacks, zoals bakjes druiven en bananen die werden rond gedeeld.

De Kidz-DJ was aanwezig om de kinderen alvast in een feestelijke stemming te brengen. Ook was een deel van de stemmencast aanwezig, zoals Pip Pellens (Smurfin), Jonny de Mol (Potige smurf) en Kees Tol (Klungelsmurf). Dat de smurfen nog steeds enthousiast worden ontvangen, bleek uit de enorme belangstelling.

Op alle stoelen lagen weer leuke goodybags. Naast diverse lekkernijen was de tas vooral gevuld met schattige smurfen gadgets. Leuk!
In deze nieuwe smurfenfilm ontdekt Smurfin dat er nog meer smurfen moeten bestaan en gaat op onderzoek. Samen met haar vriendjes Brilsmurf, Klungelsmurf en Potige Smurf gaat zij op zoek naar dit verloren dorp. De speurtocht lijdt door het Verboden Bos, waar allerlei wonderlijke wezens wonen. De Smurfen hopen het geheimzinnige Verloren Dorp te bereiken voordat de gemene tovenaar Gargamel het vindt. Op hun reis vol actie en spanning zetten de Smurfen koers naar de grootste ontdekking in de geschiedenis van de Smurfheid!

Première ‘De smurfen en het verloren dorp’

De film is spannend, zonder té spannend te zijn, met hier en daar een vleugje humor. Eerlijk gezegd had er voor mij nog wat meer humor in mogen zitten en sommige karakters hadden wat mij betreft sterker naar voren mogen komen. Voor kinderen is het echter een leuke film, vol spanning en avontuur.

In de Nederlands gesproken versie met de stemmen van o.a. Pip Pellens (Smurfin), Johnny de Mol (Potige Smurf), Bartho Braat (Grote Smurf), Kasper van Kooten (Moppersmurf), Hugo Kennis (Bakkersmurf), Sarah Nauta (Smurfbloesem), Julia Nauta (Smurflelie), Ellen ten Damme (Smurfstorm), Jelka van Houten (Wilgensmurf), Kees Tol (Klungelsmurf), Koos van Plateringen (Bemoeismurf), Roy Donders (Hippe Smurf), Diederik Jekel (Brilsmurf) en Tygo Gernandt (Garagamel).

In de originele versie met de stemmen van o.a. Demi Lovato (Smurfette), Rainn Wilson (Gargamel), Joe Manganiello (Hefty), Jack McBrayer (Clumsy), Danny Pudi (Brainy) en Mandy Patinkin (Papa Smurf).

Première ‘De smurfen en het verloren dorp’

De smurfen en het verloren dorp draait vanaf 1 april in de bioscoop in de originele en Nederlands gesproken versie, in 2D en 3D.

International Day of Happiness

In samenwerking met de Verenigde Naties en UNICEF zijn de Smurfen het gezicht van International Day of Happiness dat op maandag 20 maart a.s. plaatsvindt. Deze dag staat in het teken van duurzaamheid en een harmonieuze samenleving, wat door middel van zeventien verschillende doelen wordt nagestreefd.

Meer informatie

Meer tips om te gaan zien
Meer leuke bioscooptips
Meer blogs over De smurfen en het verloren dorp
Meer blogs over Universal Pictures

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp

Première ‘De smurfen en het verloren dorp’

Related Post