Erik van Muiswinkel leest voor in het Kinderboekenmuseum

Voorlezen is niet alleen leuk, het is ook nog eens hartstikke goed voor je! Kom daarom op woensdag 25 januari naar het Kinderboekenmuseum. Want dan begint de 14e editie van de Nationale Voorleesdagen en leest Erik van Muiswinkel voor uit het Prentenboek van het Jaar 2017: De kleine walvis van Benji Davies, in de vertaling van Edward van de Vendel.

Boy woont met zijn vader en zes katten in een klein vissershuisje. Na een stormachtige nacht vindt hij een jonge walvis op het strand. Dat is het begin van een bijzondere vriendschap. Hoe dat verder gaat? Dat hoor je van Erik van Muiswinkel!

Aanvang: 9.30 uur, inloop vanaf 9 uur
Leeftijd: 2-5 jaar

Het Kinderboekenmuseum verzorgt samen met de Haagse Kinderopvang 2Samen al enige jaren een voorleesontbijt. Beide organisaties vragen zo aandacht voor het belang van voorlezen voor de (taal)ontwikkeling van kinderen.

Het Kinderboekenmuseum brengt naast het Nationale Voorleesontbijt ook ‘s middags leuke activiteiten. In het museum kan iedereen vanaf 13.00 uur luisteren naar de mooiste verhalen, tot leven gebracht door de verhalenvertellers van de VoorleesExpress Den Haag. In het Verhalenlab kunnen kinderen aanschuiven bij een leuke workshop.

Jaarlijks worden Bekende Nederlanders uitgenodigd om voor te lezen tijdens het Nationale Voorleesontbijt. Voorgaande edities lazen minister Ivo Opstelten, Spike van DI-RECT, Bart Chabot en Alexander Pechtold voor in het Kinderboekenmuseum.

Speciaal voor deze gelegenheid opent het Kinderboekenmuseum deze dag al om 9 uur. Kijk voor meer informatie op www.kinderboekenmuseum.nl.

Extra informatie

Meer leuke uittips!
Meer blogs over het kinderboekenmuseum!
De leukste kinderboeken besproken

BabyBaby

Geef een reactie