Er is nieuws! Over Sinterklaas

De Club van Sinterklaas

Nu ja, over de Club van Sinterklaas. Deze bestaat namelijk twintig jaar, en dat laat de goedheiligman niet ongemerkt voorbij gaan.
Sinterklaas had jarenlang zijn eigen soapserie. Tussen 1999 en 2009 waren de avonturen van de Sint en zijn Pieten regelmatig op televisie te zien. Sinds 2012 is het een filmserie en ieder seizoen wordt afgesloten met een popconcert.

Dit jaar gaat het een beetje anders omdat er een dubbel feestje te vieren is. De verjaardag van de Sint én het twintigjarig bestaan van de club.

Rugzakken vullen met pepernoten

Het verhaal? Neem pakjesboot 12, een aantal Pieten, het paard van Sinterklaas en Sinterklaas zelf. Opdracht voor de Sint: jaarlijks met de boot de pakjes naar Nederland brengen. En vooral de rugzak dames en rugzak heren (lees: van mensen van jonge leeftijd) vullen met pepernoten. 

En juist daar gaat het mis, want dat verloopt niet altijd zonder zorgen, ongelukjes, intriges en slordigheden van de Pieten. Zelfs boze lieden in de vorm van ware schurken gooien soms roet in het eten.

Vanaf 17 oktober de film in de bios

De serie werd jaarlijks tussen eind oktober en begin december uitgezonden, op onder andere Fox Kids en RTL4. Het Feest van Sinterklaas was de grote afsluiting. En sinds 2009 is er een theatershow met de naam Het Club van Sinterklaas Feest. Eindigde de soap in 2009, in 2012 was er een bioscoopfilm, waarvan nu ieder jaar vanaf oktober een nieuw deel te zien is.

Geinig zijn de namen van de Pieten die steeds opduiken zoals de Muziekpiet, Hoge Hooge Piet, Wegwijspiet, Surprisepiet, Profpiet, Hokuspokuspiet en Pietje van Alles. Zelfs volwassenen kunnen soms een lach niet onderdrukken bij de avonturen van de Club en zien hun Cowboysbag ook graag gevuld met lekkers en cadeautjes. Het is ieder jaar weer afwachten of dat lukt.

De club van sinterklaas

Waar is het Grote Boek van Sinterklaas?

De Club van Sinterklaas & Het Geheim van de Speelgoeddokter was de titel van de eerste film, het jaar daarop was er de film De Club van Sinterklaas & De Pietenschool. Ook volgden Het Pratende Paard en de Verdwenen Schoentjes, Geblaf op de Pakjesboot, Het gouden Hoefijzer, De vlucht door de Lucht en dit jaar gaat het om: Waar is het Grote Boek van Sinterklaas?

Speelden eerder Bram van de Vlugt (Sint) en Erik van Muiswinkel (hoofdpiet) belangrijke rollen. Tegenwoordig zijn dat Wilbert Gieske (Sint) en onder andere Tim de Zwart (Hoge Hoogte Piet).

Feest met een theatertour door Nederland

Dit jaar is er tussen 17 november en 4 december een theatertour. Sint en de Pieten komen onder meer langs in Groningen, Utrecht en Rotterdam. Er is ook muziek, er worden nummers van De Club van Sinterklaas gezongen. Vanaf 17 oktober is de film in de bioscoop te zien: Waar is het Grote boek van Sinterklaas?

De Club van Sinterklaas is al sinds het begin van zijn bestaan mateloos populair bij het jonge Nederlandse publiek. In 1999 werd de allereerste aflevering van de serie De Club van Sinterklaas uitgezonden bij het toenmalige Fox Kids. In 2012 was De Club voor het eerst te zien op het witte doek en vanaf 17 oktober zal alweer de achtste bioscoopfilm “Waar is het Grote Boek van Sinterklaas?” te zien zijn in de Nederlandse en Belgische bioscopen. Eerder vierde het gezelschap al een aantal keer Het Club van Sinterklaas Feest in Rotterdam Ahoy, maar nu besloten Sinterklaas en de pieten van De Club dat het tijd werd om naar de kinderen toe te reizen. Daarom zullen zij vanaf november voor het eerst langs de Nederlandse theaters touren in de regio om hun 20-jarig bestaan te vieren. 

Danspiet viert haar 20e verjaardag en De Pieten van De Club van Sinterklaas houden dit jaar een surpriseparty. Samen met de kinderen, de Pieten van De Club en natuurlijk de goedheiligman zelf wordt het één groot feest in de Nederlandse theaters! In Spanje wordt met vreugde gereageerd op het nieuws. De Pieten laten weten niet te kunnen wachten om bij de theaters langs te gaan en om alvast een geheimpje te verklappen; er wordt hard gewerkt aan nieuwe Sinterklaashits, die natuurlijk ook in de theatershow niet mogen ontbreken! Een spannend verhaal zal ervoor zorgen dat de kinderen op het puntje van hun stoel zitten en daarmee wordt het een familieavontuur voor jong en oud. Feest mee met de voorstelling van de enige echte Club van Sinterklaas: lang zullen ze leven!

Ga voor meer informatie en tickets naar www.declubvansinterklaas.nl

Liefs Marion

Meer informatie

Ongezien een luiertas dragen? Easy!
Schoencadeautjes onder de 15 euro
Speelgoedtrends

Bronvermelding

lijn vadersenmoeders

BabyBaby