Eetkamerbank kopen? De voor- en nadelen op een rijtje!

Wie een beetje op de hoogte is van de huidige interieurtrends, zal vast niet zijn ontgaan dat de eetkamerbank the next best thing is. Maar is zo’n eetkamerbank nou wel zo handig? En wat zijn de voordelen en nadelen van het kopen van een eetkamerbank? In dit artikel lees je precies waar je op let als je een eetkamerbank wilt kopen en hoe je deze het best kunt combineren. Zo weet je zeker dat je een goede keuze maakt!

Eetkamerbank kopen: de voordelen

Denk je erover om een eetkamerbank te kopen? We zetten de voordelen kort en krachtig voor je op een rijtje:

  • Eetkamerbanken zijn in alle soorten, maten en designs verkrijgbaar.
  • Een eetkamerbank zit comfortabel en stimuleert je om in de juiste houding te zitten.
  • Eetkamerbanken zijn momenteel helemaal on trend, en blijven dat voorlopig ook nog wel even.
  • Een eetkamerbank geeft de eethoek een gezellige en huiselijke uitstraling.

Nadelen van een eetkamerbank?

Het is wel zo eerlijk als we ook de nadelen van een eetkamerbank benoemen. Als je heel klein woont, kan een eetkamerbank al snel veel ruimte innemen. Ook is het lastig om een ronde eetkamerbank te vinden. Dus als je zo’n gezellige, ronde eettafel hebt, is een eetkamerbank kopen misschien een beetje lastig.

lijn vadersenmoeders
Eetkamerbank kopen? De voor- en nadelen op een rijtje!
lijn vadersenmoeders

Welke eetkamerbank kopen?

Zoals we al even lieten vallen kun je met een eetkamerbank werkelijk alle kanten op. Kies voor een hip model in een industrieel design, of ga juist voor een landelijke, romantische eetkamerbank. Liever iets neutraals? Ook dat is prima mogelijk. Zorg ervoor dat de kleur en het design van je eetkamerbank mooi samengaan met de rest van je interieur.

Ruimte besparen met eetkamerbank

Woon je erg klein of heb je een kleine eettafel? Een hoek eetkamerbank biedt dan een uitkomst. Zo bespaar je de nodige ruimte en creëer je meer zitplaatsen aan je eettafel. Handig als je visite krijgt, een verjaardag viert of samenkomt met je kookclubje!

Eetkamerbank kopen? Zó combineer je hem

Oké, je bent eruit. Je gaat een eetkamerbank kopen. Maar hoe combineer je een eetkamerbank nu precies? Er zijn verschillende manieren om een eetkamerbank te combineren. Het mooiste effect krijg je als je aan de ene kant van de eettafel een eetkamerbank neerzet, en aan de andere kant drie of vier mooie eetkamerstoelen. Die mogen wat betreft het design passen bij de eetkamerbank, maar voor een speels effect kun je ook voor stoelen in een hele andere stijl (of verschillende stijlen of kleuren!) kiezen. Let wel op dat het design van de stoelen een beetje aansluit op de eetkamerbank. Een eetkamerbank in een simpel, Scandinavisch design gaat misschien niet goed samen met een kitscherige eetkamerbank met veel tierelantijntjes.

Wel of geen eetkamerbank kopen?

Of je wel of geen eetkamerbank moet kopen hangt natuurlijk helemaal van je persoonlijke stijl af. Zelf ben ik wel een fan van de eetkamerbank. Je geniet gewoon van nét iets meer comfort dan met standaard eetkamerstoelen. Een eetkamerbank zit zacht en stimuleert de juiste zithouding. Thuiswerken op de eetkamerbank is wat mij betreft bijvoorbeeld prima te doen (tenzij je echt acht uur lang aan één stuk door moet zitten natuurlijk!).

Heb je een ronde eettafel? Dan is een eetkamerbank misschien niet de meest handige keuze. Anders zou ik persoonlijk zeker aanraden om een eetkamerbank te kopen. Het geeft de eethoek een gezellige uitstraling en staat ook nog eens prachtig bij de rest van je interieur.

En wat kan écht niet meer op eetkamergebied?

Je weet nu dat de eetkamerbank helemaal hip & happening is. Welke “trends” echt niet meer kunnen op eetkamergebied? De “zes verschillende eetkamerstoelen gecombineerd met een eettafel in Scandinavische IKEA-stijl” heeft zijn beste tijd wel gehad. Evenals het eeuwenoude bosje plukbloemen op tafel. Als dit helemaal je ding is: do you. Niemand houdt je tegen. Maar het is niet meer volledig on trend. Maar hé: aan het einde van de dag is het toch het belangrijkst dat jíj je thuis voelt in je eigen huis. Trendy of niet.

liefs Amber

Extra informatie

Zo creëer je een gezellige woonkamer voor het hele gezin
Een nieuwe eettafel kopen, waar let je op?
Schakelmateriaal: wat zijn de trends voor 2021?
Waarom downlights in huis een goed idee is
Een nieuwe hoekbank kopen? Met deze tips gaat het goed!
Een kindvriendelijke woonkamer

Bronvermelding

Tekst: Amber Fernandes
© afbeeldingen: 123rf.com

lijn vadersenmoeders
BabyBaby