Een seconde later

Een seconde laterZin in een spannende thriller? Dan is ‘Een seconde later’ zeker een aanrader. Het boek is fictie, maar de wetenschap dat het op ieder moment van de dag, in een fractie van een seconde werkelijkheid kan worden, maakt het boek nog veel spannender.
Het zou zomaar kunnen gebeuren, vandaag, morgen, misschien over 10 jaar. Ineens staat de wereld stil en is alle technologie uitgeschakeld. Auto’s rijden niet meer, het scherm van je smartfoon en computer blijft zwart, ziekenhuizen liggen stil en vliegtuigen storten naar beneden. Zomaar, binnen een seconde na een EMP (electromagnetic pulse).

Moeilijk voor te stellen

Je kunt je het maar nauwelijks voorstellen dat niks meer zou werken. Het gebruik van diverse technologieën is zo vanzelfsprekend. En welke invloed heeft dat dan op de mensheid? Want welke waarde heeft geld dan nog? En hoe gaan mensen zich gedragen wanneer ze worden terug geworpen op een basisvorm van leven? In ‘Een seconde later’ lees je hoe in ieder geval William R. Forstchen denkt hoe het zal vergaan. En dat is niet alleen spannend te lezen, maar ook op sommige momenten beangstigend.

Verenigde Staten

Het verhaal speelt zich af in de Verenigde Staten. De hele samenleving stort in hoog tempo ineen. Hoe kom je nog aan eten? Hoe kun je je nog verplaatsen? Leven wordt in één keer overleven. Hoe ver gaan anderen om te kunnen overleven? Normen vervagen, de wil om te overleven groeit.

Onze mening over Een seconde later

Laat je meenemen in de gedachten van William R. Forstchen. Het boek is goed en beeldend geschreven. ‘Een seconde later’ is slechts het eerste deel van een trilogie. Zeker weten dat je na het lezen van dit boek, zal uitkijken naar de andere delen.
Absoluut een aanrader, zeker omdat het ons zomaar op willekeurig moment kan overkomen…

Een seconde later

Specificaties

Titel Een seconde later
Uitgeverij Karakter Uitgeverij
Auteur William R. Forstchen
Illustrator
Aantal pagina’s 367
Prijs 19,99 euro
ISBN 9789045215815
Bestel direct Bol.com

Meer informatie

Bekijk de besprekingen van andere boeken voor volwassenen
Meer spannende thrillers

Geef een reactie