Een roos vol splinters

Een roos vol splinters‘… verkrachting is een aanslag die je leven ontregelt, dromen verandert in nachtmerries, vuur bederft, energie uitput en wilskracht verdooft. Verkrachting is een vloek die je gedachten vergiftigt met woede en haat, je verlamt met onmachtige fantasieën over wraak.’ (Lieke Vallen)

Lieke Vallen, de hoofdpersoon in Een roos vol splinters, wordt op haar zeventiende verkracht maar weet niet door wie en hoe. Haar dominante, manipulerende vader legt de schuld bij haar neer en hulpverleners hebben geen idee hoe groot de verwoestende aanslag is die er op haar identiteit is gepleegd. Niettemin weet zij zich ongebroken staande te houden en heeft zelfs de kracht om haar vader, als de tijd daar is, op zijn plaats te zetten. Een buitengewoon dappere daad.
Haar vriend Arjan helpt haar, langzaam haar geestelijke balans te hervinden, tot een lichamelijk trauma haar leven dreigt te ruïneren.

Een roos vol splinters is het relaas van een beschadigde jonge vrouw en haar wanhopige gevecht om haar liefde volledig te kunnen bewijzen. Het verhaal is gebaseerd op een waargebeurde verkrachting. Deze ontroerende, spannende en bij vlagen geestige roman maakt de pijn die slachtoffers van verkrachting meedragen invoelbaar. Een roos vol splinters is een boek dat geschreven moest worden.

Onze mening over Een roos vol splinters

‘Een roos vol splinters’ neemt je mee in het versplinterde leven van Lieke Vallen. Op een dag wordt ze verkracht en dit heeft invloed op haar hele zijn. Het dramatische verhaal sleurt je al snel met zich mee, waardoor je alleen maar kunt verder lezen. Misschien zelfs herkenbaar, hopelijk alleen verbazend over de impact van zo’n dramatische gebeurtenis. Gelukkig vind je af en toe een vleugje humor, waardoor het verhaal een beetje lichter wordt. Het blijft echter een prachtig boek te lezen. Aangrijpend en pakkend.

Een roos vol splinters

Specificaties

Titel Een roos vol splinters
Uitgeverij Elikser B.V. Uitgeverij
Auteur Frits Criens
Illustrator
Aantal pagina’s 333
Prijs 19,50 euro
ISBN 9789089549389
Bestel direct Bol.com

Meer informatie

Bekijk de besprekingen van andere boeken voor volwassenen
Meer mooie romans

Related Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *