Do’s en don’ts bij het kopen van een zonnescherm

Do’s en don’ts bij het kopen van een zonnescherm

Overweeg je om een nieuw zonnescherm aan te schaffen? Dan zijn er een aantal factoren waar je op moet letten. Een zonnescherm is niet een product wat je dagelijks koopt. Het is vaak een aanschaf voor de langere termijn. Het is daarom verstandig om vooraf goed onderzoek te doen, zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. Hieronder lees je de do’s en don’ts van een zonnescherm kopen.

Lekker de tuin in! Wat heb je nodig?

Do: Laat je informeren door een specialist – Inhuisplaza

Een zonwering specialist weet alle ins en outs op het gebied van zonwering. Je kunt er terecht voor vragen en persoonlijk advies, de aankoop van een nieuw zonnescherm, het laten plaatsen van nieuwe zonwering of het laten repareren van zonweringsproducten. Inhuisplaza is dé zonweringspecialist van Nederland. Laat je door een productspecialist adviseren over de mogelijkheden voor jouw situatie en je weet zeker dat jouw zonnescherm goed komt te hangen.

Do’s en don’ts bij het kopen van een zonnescherm

Don’t: Je zonnescherm zelf monteren

Bij het kopen van een zonnescherm heb je de keuze om het zonnescherm zelf te monteren of te laten monteren met een montageservice. Een zonnescherm is een groot en zwaar product, waarbij het belangrijk is dat deze op de juiste manier aan de gevel gemonteerd wordt. Je betaalt dan wel iets meer met een montageservice, maar je hebt hierbij wel de zekerheid dat het goed gemonteerd is en dat deze niet jouw gevel beschadigd. 

Do: Zonnescherm kopen van goede kwaliteit

Goedkoop is duurkoop. Dit geldt ook bij het kopen van nieuwe zonwering. Zonneschermen worden gemaakt van verschillende materialen en doeken, het is belangrijk dat deze van goede kwaliteit zijn. Je wilt tenslotte dat je zonnescherm een aantal jaren mee gaat. Let er dus op dat het scherm geïmpregneerd is met een kwalitatieve coating, zodat er geen schimmel of mosvorming op het doek ontstaat. Ook is het belangrijk dat de kleur van het doek volledig tot de vezels van het doek is ingetrokken en niet alleen in het doek gedrukt is. Hierdoor is de kans groot dat de kleur van het doek gaat vervagen. Kortom, je kunt beter iets meer investeren in een kwalitatief goed scherm dan dat je na een jaar bepaalde onderdelen al moet gaan vervangen.

Do’s en don’ts bij het kopen van een zonnescherm

Don’t: Ervan uitgaan dat ieder zonnescherm past

Ieder zonnescherm heeft zijn eigen eigenschappen en specificaties. Er zijn dus verschillende typen zonneschermen met ieder zijn eigen minimale- en maximale afmetingen. Er zijn zonneschermen die een maximale breedte hebben van 12 meter en een maximale uitval van 4 meter, maar er zijn ook schermen die slechts een maximale breedte hebben van 6 meter. Meet dus van tevoren goed hoe breed het zonnescherm moet zijn en hoeveel meter uitval het scherm moet hebben. Een specialist kan je dan adviseren welke schermen mogelijk zijn in jouw situatie.

Do: Kies voor comfort en bedieningsgemak

Je scherm niet meer handmatig op en neer halen was een paar jaar geleden misschien een luxe maar is tegenwoordig meer een must. Bijna alle zonneschermen zijn voorzien van een elektrische motor waardoor je het scherm eenvoudig kunt bedienen met een schakelaar, afstandsbediening of zelfs via een app op je smartphone. Hoe fijn is het dat je jouw zonnescherm kunt bedienen wanneer je niet thuis bent en het begint plotseling te regenen. Met je telefoon stuur je dan op afstand het zonnescherm naar binnen. Het zorgt niet alleen voor meer bedieningsgemak, maar je scherm gaat hierdoor ook langer mee. 

Liefs Marion

Extra informatie

Tuinset kopen: hier let je op
Alles wat je moeten weten over het duikelrek
Lekker de tuin in! Wat heb je nodig?
Deze parasol past het beste bij jouw tuinstijl
Een tuinkamer: wat is het en waarom zou je deze willen?
Op zoek naar een tuinafscheiding? Dit zijn je opties!
Maak je tuin lente-proof in 5 eenvoudige stappen
Een trampoline is gezond voor je kind!
Barbecueweetjes die je leven gaan veranderen
Boekbespreking: Het moestuinboek van Meester Jan
Zwanger in de zomer
Boekbespreking: Mijn tuin…
Leukste tips voor huis en tuin!

Bronvermelding

Deze reportage is tot stand gekomen middels een samenwerkingsverband.

lijn vadersenmoeders
BabyBaby