De wilde kalender

De wilde kalenderHandzame gids van alle lokale en (wilde) delicatessen van eigen bodem.

Meidoornbloesem, heidehonig en Oosterscheldekreeft – ons land heeft terroir. ‘De Wilde Kalender’ geeft een vierseizoenenoverzicht van lokale delicatessen als bloemen, fruit, groente en kruiden. Maar ook van paddenstoelen (de veilige), noten, bomen (!) en zelfs vlees, vogels en vissen. Hoe smaakt het? Waar groeit het? Wanneer is het te plukken of te oogsten en waar is het te koop? Seizoensgebonden eten uit de regio is niet alleen gezond, duurzaam en betaalbaar, maar vooral erg lekker. Met praktische tips, recepten en veel wildplukinformatie. ‘De Wilde Kalender’ is een handig naslagwerk voor de duurzaam-bourgondische (hobby) kok die eens wat anders wil dan ingevlogen sperziebonen uit Afrika van de supermarkt. Op naar het bos, de poelier, de moestuin en de viskraam op de markt!

Elsje Bruijnesteijn is (culinair) schrijver, fotograaf en archivaris. Zij schrijft op haar blog en in haar boeken over lekker eten zonder E-nummers en ingewikkelde recepten – dieetgoeroes en pakjes laat ze ook graag voor wat ze zijn. Inspiratie haalt zij liever uit oude kookboeken en culinaire tradities van andere culturen. Elsje Bruijnesteijn schreef tevens mee aan ‘Liever Lokaal’.

Onze mening

Hoe handig is dit boekje!! Het informeert je precies waar je wanneer wat vindt in de natuur. Wanneer kun je het plukken? Oogsten? Kopen? Met 144 pagina’s aan goede informatie is dit wel een heel praktisch naslagwerk.

Specificaties

Titel De wilde kalender
Uitgeverij Fontaine uitgevers
Auteur Elsje Bruijnesteijn
Illustrator
Aantal pagina’s 144
Prijs 16,95 euro
ISBN 9789059565982
Bestel direct Bol.com

Meer informatie

Bekijk de besprekingen van andere boeken voor volwassenen
Meer boeken over tuinieren
Meer boeken over het milieu
Meer boeken over de natuur

Geef een reactie