De troetel van de Knuffelkoningin

De troetel van de KnuffelkoninginDe Knuffelkoningin vertroetelt haar kinderen dolgraag. Ze stoeit en speelt met hen, ze kust en knuff elt. Als ze van al het spelen moe is, doet ze een dutje met haar liefste troetel. Op een dag gebeurt er iets vreselijks. De koningskinderen houden een kussengevecht en maken alles stuk. Ook de troetel van de Knuffelkoningin. De Knuffelkoningin is ontroostbaar. Ze wil niet eten, niet drinken, zelfs verhalen vindt ze stom. Gelukkig weet de koning raad…
Een knuffelwarm verhaal. Tweede boek over de populaire Knuffelkoningin. Het verdriet van de koningin bij het verlies van haar troetel is erg inleefbaar voor jonge kinderen.

Zomaar een passage

De knuffelkoningin vertroetelt haar kinderen dolgraag. Ze stoeit en speelt spelletjes met hen, ze kust en ze knuffelt. En als de koning weggaat voor een lange reis, dan zoent en ravot ze nog eens dubbel zo hard.
De knuffelkoningin is de liefste mama van het land!

Onze mening

De kinderen van de knuffelkoningin mogen wel heel veel… In plassen springen, de planten uit de tuin vernielen, taartjes eten en de knuffelkoningin vindt alles goed totdat haar troetel kapot wordt gemaakt. Dan is ze toch ontroostbaar.
Op zich natuurlijk logisch, maar ik vind het jammer dat het zo ver heeft moeten komen voor er een reactie van mama komt. Niet boos, wat op zich ook heel realistisch zou zijn, maar alleen verdrietig.

Specificaties

Titel De troetel van de Knuffelkoningin
Uitgeverij De Eenhoorn
Auteur Kristien Aertssen
Illustrator Kristien Aertssen
Aantal pagina’s 32
Prijs 14,50 euro
ISBN 9789058389756
Bestel direct Bol.com

Meer informatie

Bekijk de besprekingen van andere kinderboeken
Meer kinderboeken over troetels en knuffels
Meer kinderboeken over koningen en koninginnen

Geef een reactie