De kok
De kok maakt gezond en lekker eten klaar. Dat doet hij in een grote keuken, vaak in een restaurant. Iedere dag worden er verse groenten, vlees en vis geleverd. Alles wordt voorbereid en staat klaar. Als het restaurant dan opengaat, kan iedere klant kiezen uit de menukaart. De chef maakt samen met het hele keukenteam de gerechtjes klaar. Ieder heeft zijn taak, zodat het snel vooruit gaat. Alles wordt mooi op het bord gelegd, en het smaakt superlekker!
Zomaar een passage
De kok of chef denkt ook na over eten.
Hij probeert van alles uit. Zo kan de chef nieuwe gerechten maken, die nog niemand geproefd heeft! Zo’n gerecht moet gezond en lekker zijn. Gelukkig weet de chef veel over eten, smaken en kruiden. Hij schrijft op wat er allemaal in het nieuwe gerecht zit en hoe hij het klaargemaakt heeft. Dan noemen we het recept.
De kok maakt ook een menukaart voor zijn restaurant. Daarop staan alle gerechten waaruit je kunt kiezen.
Een goede chef kook het liefst met ingrediënten als ze op hun best smaken, bijvoorbeeld aardbeien in de zomer en spruitjes in de winter.
Onze mening
Een smakelijk informatief boek op kleutermaat over de kok.
Specificaties
Titel | De kok |
Uitgeverij | Clavis |
Auteur | Liesbet Slegers |
Illustrator | Liesbet Slegers |
Aantal pagina’s | 32 |
Prijs | 14,95 euro |
ISBN | 9789044819328 |
Bestel direct | Bol.com |
Meer informatie
Bekijk de besprekingen van andere kinderboeken
Meer kinderboeken over eten en drinken
Kooknieuws in de kookhoek van Oudersenzo
Songteksten van de leukste kinderliedjes over eten en drinken