Culturele Zondag Nieuwjaarsduik geeft podium aan jonge makers

Culturele Zondag Nieuwjaarsduik geeft podium aan jonge makersHet culturele kalenderjaar gaat in Utrecht traditiegetrouw van start met de Culturele Zondag Nieuwjaarsduik op 14 januari 2018.

Meer dan zestig culturele instellingen en makers geven deze 15e editie muzikale teasers, previews van voorstellingen en tonen nieuwe foto- en beeldende kunstexposities die later in het jaar te zien zijn.
Dit jaar is er extra aandacht voor de jonge makers die afkomstig zijn van de verschillende kunstvakopleidingen die Utrecht rijk is, zoals de Nederlandse Pop Academie en HKU Theater.

Culturele Zondag Nieuwjaarsduik geeft podium aan jonge makers

Jonge makers

Zoek op het Stadhuisplein de winterse gezelligheid op rondom het kampvuur met theater, muziek, beeldende kunst en fashion design. Twee alumni van HKU Theater spelen, de speciaal voor de Nieuwjaarsduik geschreven performance, Before we say hello, Liedfs (HKU Writing for Performance) leest in een intieme ontmoeting voor uit eigen werk en in het Stadhuis komt duurzaam hout tot leven in een poëtische installatie. Muzikaal talent is onder andere te horen in Café Fier, ontmoet in Kunstliefde recent afgestudeerde kunstenaars die geselecteerd zijn voor De Belofte 13, en in de Winkel van Sinkel presenteert Creative College de 18-jarige rapper Delany en drie nieuwe choreografieën gemaakt door studenten van De Dansopleiding.

Culturele Zondag Nieuwjaarsduik geeft podium aan jonge makers

Highlights

Naast het werk van de jonge makers is er nog veel meer te beleven. Museum Oud Amelisweerd organiseert een echte Nieuwjaarsduik in de Kromme Rijn, liedjesschrijver Meinder Talma speelt in EKKO nummers van zijn nieuwe album Je denkt dat het komt en Museum Catharijneconvent geeft een preview van de nieuwe tentoonstelling Magische Miniaturen. In Stadskasteel Oudaen speelt amateurgezelschap het Web de relatiecomedy Hart tegen Hart, geschreven door schrijfster Roos Schlikker en Erris van Ginkel. In de Bibliotheek Utrecht kunnen kinderen experimenteren met de menselijkheid van robots in een workshop van SETUP en De Vrijstaat. ‘s Avonds is hier topkok Ramon Beuk te gast in de tweede aflevering van Wintergasten, waarin hij vertelt over zijn drijfveren en inspiratie. Wie van films houdt kan de hele dag terecht in Filmtheater ’t Hoogt. Hier wordt, in samenwerking met Cineville, van ’s ochtends tot ’s avonds de tien beste films van 2017 getoond. Stemmen voor de top tien kan vanaf 18 december.

Meer informatie

Meer leuke tips om te gaan doen

Bronvermelding