Crazy candy van Jumbo

Crazy candy van JumboJumbo komt met drie nieuwe knotsgekke familiekaartspellen: Crazy Candy, Farm Alarm! en Catch Match. Wij bespreken de ‘Crazy Candy’. Een leuk kaartspel waar het allemaal draait op snelheid en vooral snoepjes! Heel veel snoepjes.

Crazy Candy bestaat uit

60 snoepjeskaarten, 4 zuurtjes, 1 super schattig blauw piepmonster en de spelregels (Nederlands, Duits en Frans).

Geschikt voor

Het spel is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar, maar naar ons idee, kunnen jongere kinderen dit, samen met hun ouders ook prima spelen. Zo kunnen ze spelenderwijs verschillende kleuren leren herkennen. Het spel kun je spelen met twee tot zes spelers en duurt per game zo’n vijftien minuten. Uiteraard is dit afhankelijk van de leeftijd van de tafelgenoten. De allerkleinsten zullen er ongetwijfeld wat langer over doen.

Wat is de bedoeling?

Je legt alle snoepjeskaarten op een stapel, met daarnaast het piepmonster en de vier gekleurde snoepjes.
Eén voor één worden de snoepjeskaarten omgedraaid en is het de bedoeling dat je zo snel mogelijk de bijbehorende snoepjes (in de juiste kleur) pakt. Wie het snelst is, mag de snoepjeskaart houden. En wie de meeste snoepjeskaarten heeft, is de winnaar van het spel.
Indien er geen match met een zuurtje is, wint de speler die als eerste in de Crazy Candy monster knijpt de kaart.

crazy candy 2

Onze mening

Het spel ziet er leuk en goed verzorgd uit. De kaarten zijn uitgevoerd in vrolijke kleurtjes, net als de vier snoepjes. Het piepmonster is absoluut grappig en vooral erg schattig. Het zal kinderen zeker aanspreken.

Het is een eenvoudig spel waar alles draait om snelheid. De spelregels zijn simpel genoeg dat kinderen al op jonge leeftijd dit spel prima zelf kunnen spelen. Maar met het hele gezin, is natuurlijk wel veel gezelliger!

crazy candy 3

Meer kaarten

Crazy Candy is niet het enige nieuwe kaartspel van Jumbo, gelijkertijd zijn er namelijk ook de spellen uitgebracht: Farm Alarm en Catch Match. De andere spellen in het kort:

Farm Alarm!

In deze variant op Memo moet je goed kunnen onthouden, welke boerderijdieren er onderop de kaarten staan en hun geluiden nadoen. Kraai als een haan, blaf als een hond of knor als een varken. Wie als eerste in de muis knijpt als iemand een fout maakt, wint de kaarten.

Catch match

Ga de strijd aan met je tegenspelers in dit razendsnelle kaartspel. Draai een kaart, vind de match in kleur, vorm of aantal en knijp in de kameleon. Je wint de kaarten als de snelste bent. Goed opletten, want er zijn meerdere mogelijkheden.

Verkoopinformatie

Titel Crazy candy van Jumbo
Merk Jumbo
Prijs 10,95
EAN 8710126177549
Leeftijd Vanaf 5 jaar
Bestel direct Bol.com

Meer informatie

Meer leuke hebbedingen!
Blog over Jumbo

Related Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *