Buurman en Buurman – Het oplaasbadje

Buurman en Buurman - Het oplaasbadjeDe twee onhandige buurmannen besluiten op een warme zomerdag dat ze willen zwemmen. Gelukkig hebben ze nog een opblaasbadje. Alles is geregeld, totdat buurman een ladder met scherpe punten tegen het opblaasbadje zet. Natuurlijk prikt hij het badje lek. Maar daar laat het duo het niet bij zitten. Ze bedenken, op hun eigen manier, een oplossing waardoor ze toch nog kunnen genieten van het weer.

Zomaar een passage

Hij pakt een teil en een kan met water. Hij doet het water in de teil en dan zijn blote voeten erin. Lekker koel. ‘Proost buurman!’
Msat kijkt er naar. Hij zou ook wel met zijn voeten in het water willen. Maar dan krijgt hij ook een idee. ‘Wacht eens effe,’ zegt hij, ‘we hebben toch nog een…?’ En weg is hij.

Onze mening

Buurman en Buurman is zo ontzettende droge humor, dat je niet kunt voorkomen een glimlach op je lippen te krijgen wanneer je er naar kijkt. De TV-serie was niet voor niets zo populair.
Natuurlijk vind je dezelfde droge humor terug in dit boekje. Hartstikke leuk dus! Om naar te luisteren en om uit voor te lezen.

Specificaties

Titel Buurman en Buurman – Het oplaasbadje
Uitgeverij Rubinstein
Auteur Kees Prins
Illustrator Kees Prins
Aantal pagina’s 28
Prijs 6,95 euro
ISBN 9789047617792
Bestel direct Bol.com

Meer informatie

Bekijk de besprekingen van andere kinderboeken
Meer blogs over Buurman en Buurman
Meer kinderboeken over de zomer
Baby in de zon, maar hoe bescherm je hem?
Songteksten van de leukste zomerliedjes

Geef een reactie