Burn Alert – Heat warning magnet

Burn Alert - Heat warning magnetBurn Alert – Heat warning magnet, wordt geleverd in sets van 4 stuks. Burn Alert is een flexibele magneet die op de radiator of de oven geplaatst kan worden. Wanneer de buitenkant van de radiator of oven 40ºC of hoger wordt, verandert Burn Alert van kleur om te waarschuwen voor een mogelijke (huid)verbranding.

Wanneer je twijfelt of de verwarming aan staat, kun je met behulp van Burn Alert op afstand zien of de verwarming brandt. Je hoeft dus niet meer naar de radiator of thermostaat toe te lopen.

Niet alles wat heet wordt is magnetisch of helemaal vlak. Om Burn Alert toch te kunnen gebruiken, wordt een viertal dubbelzijdige stickers meegeleverd in exact dezelfde vorm als de magneet. Hiermee kan hij dus op iedere gewenste ondergrond geplakt worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan buizenradiators, maar ook glazen theepotten, waterkokers, et cetera.

Burn Alert - Heat warning magnet

Externe invloeden zoals veelvuldig direct zonlicht kunnen de levensduur van het product mogelijk verkorten. Het is daarom belangrijk met enige regelmaat de werking van Burn Alert te controleren.

Geschikt voor

Met of zonder hulp van dubbelzijdige sticker:

-Radiator
-Oven
-Theepotten
-Waterkokers

Evt. andere producten die warmer dan 40ºC worden en een verbrandingsgevaar op kunnen leveren.

Burn Alert is niet bedoeld voor gebruik op potten en pannen die op het vuur geplaatst worden en met direct vuur in aanraking komen.

Onze mening

Brandwonden komen bij kinderen helaas relatief vaak voor. In Nederland worden per jaar ongeveer 3500 kinderen behandeld vanwege brandwonden. Alle keren dat je kunt voorkomen, is dus mooi meegenomen! Deze magneet kan je waarschuwen voor hete apparaten. Hij wordt rood wanneer een apparaat boven de 40 graden komt. Precies de temperatuur waaraan je je kunt verbranden. Denk aan de oven of de verwarming. Zeker nu de temperatuur buiten weer kouder wordt, zal de verwarming weer snel aan gaan. Deze magneten zijn dan geen overbodige luxe. Met behulp van deze magneten kun je kinderen erop wijzen wanneer iets ‘heet’ is. Een kleine waarschuwing dus. Verder blijft het natuurlijk altijd opletten!

Meer informatie

Meer leuke hebbedingen
Veiligheid in en rond je huis
EHBO met kids
Veiligheid in de badkamer
Hoe ziet een veilige keuken eruit?

Burn Alert - Heat warning magnet

BabyBaby