NTR lanceert De Boterhamshow

NTR lanceert De BoterhamshowDe Boterhamshow is een enerverend educatief ontbijtprogramma voor kinderen vanaf 6 jaar én hun ouders.

In deze poppenshow ontvangt presentator Opper de Pop tafelgasten, muzikanten en sidekicks als Nico de Neushoorn en Peter Allesweter. Achter de schermen probeert opnameleider Berny de chaotische boel bij elkaar te houden. Aan het begin van de avond is De Boterhamshow online te bezoeken op boterhamshow.nl en kunnen kijkers Berny actief helpen om de show van de volgende dag voor te bereiden.

Uitzending

Vanaf maandag 20 november, ma t/m vrij, 07.45 – 08.00 uur op NPO Zappelin

Poppenshow

De NTR ontwikkelde De Boterhamshow op verzoek van de NPO. Het is een eigentijdse Nederlandse poppenshow van een kwartier, bedoeld om kinderen op een vrolijke manier tal van kleine (levens)lessen mee te geven. De interactieve website boterhamshow.nl is alleen in de vooravond te bezoeken en sluit vóór bedtijd weer zijn deuren.

Ajé Boschhuizen

De Boterhamshow is bedacht en ontwikkeld door Ajé Boschhuizen (NTR). De scenario’s zijn van de hand van een team van schrijvers, onder wie Niels van der Laan, Pieter Derks, Merijn Scholten, Thomas Gast en Ronald Snijders. De decors zijn ontworpen door David Grifhorst (o.a. bekend van The Passion). Hij is tevens verantwoordelijk voor het regieconcept waarin de zogenaamde scannercrane, uniek voor een poppenshow, het uitgangspunt is. De poppen worden gespeeld door een groep jonge poppenspelers en van stemmen voorzien door o.a. Georgina Verbaan, Roué Verveer, Tygo Gernandt, Joep Onderdelinden, Annick Boer en Martine Sandifort.

NTR lanceert De Boterhamshow

De hoofdpersonen

Opper de Pop

Opper de Pop is de presentator van de show. Het is lastig voor Opper de Pop om orde te houden in de soms chaotische studio. Niet alleen het publiek is rumoerig, ook de gasten zijn niet altijd in de hand te houden.

Berny

Opnameleider Berny moet zorgen dat de show goed verloopt. Hij is de regelaar achter de schermen die regelmatig een hoofdrol vervult. Omdat hij oorspronkelijk uit Engeland komt, kan hij niet altijd op het juiste Nederlandse woord komen.

Kick

Kick is de sidekick van De Boterhamshow: een levendige figuur die bovenop het nieuws zit. Staand bij de monitor brengt zij het allerlaatste ontbijtnieuws. Kick heeft regelmatig contact met de buitenwereld via correspondenten overal uit het land.

Wil van de Stoep

Wil is de verkeersdeskundige die vanaf locatie verslag doet van de verkeerssituatie. Wil is te zien op de monitor bij Kick de sidekick. Een lastige eigenschap van Wil is dat hij vaak op de verkeerde plek staat, waardoor zijn reportages snel in de soep lopen.

Peter Allesweter

Peter weet alles. Tenminste, dat denkt hij. In werkelijkheid valt dat nogal tegen. Zijn kennis wordt dagelijks getest als hij plaatsneemt in het Kenniskanon. Na drie verkeerde antwoorden wordt hij door het kanon gelanceerd.

Pi R. Kwadraat

Pi R. Kwadraat is wiskundige en showfiguur, verenigd in één persoon. Dagelijks onthult Pi R. Kwadraat met een wervelende act het geheime nummer van de dag, waarmee de kinderen ‘s avonds kunnen inloggen bij boterhamshow.nl.

Nico de Neushoorn

Nico is een oude, wijze neushoorn. Hij is voordrachtskunstenaar, schrijver en dichter. Als hij in De Boterhamshow het podium beklimt, volgt meestal een gedicht van (schijnbaar) grote diepgang en betekenis.

Kieskauwer

De Kieskauwer zit elke dag in het publiek. Zijn grootste probleem is dat hij niets lust. Aan het begin van de show doet hij nog dapper mee met het uitzinnige publiek, maar zijn stemming slaat om als duidelijk wordt wat er die dag op de boterham zit.

De receptioniste

De receptioniste heeft als taak om het publiek te ontvangen en studiogasten te begeleiden. Haar uiterlijk is haar grootste zorg. Intelligentie is niet haar sterkste troef, en haar enthousiasme voor haar werk houdt ook niet over.

Kok

De kok van De Boterhamshow doet zijn uiterste best het de gasten naar de zin te maken. Deze goedmoedige en vrolijke figuur moet desondanks geregeld toezien hoe zijn baksels en kooksels sneuvelen in de chaos van de show.

De grimeuse

De grimeuse maakt de studiogasten vóór de uitzending op. Ze is een praatgraag type dat onbeschaamd roddelt, zelfs al is het onderwerp van de roddel nog maar net vertrokken uit de schminkruimte.

De Boterhamband

Vast element in De Boterhamshow is het optreden van De Boterhamband. Dit poppentrio verzorgt de muziek tijdens de uitzending. Leider van de band is Bill Bakker, die op een broodtrommel speelt.

Meer informatie

Meer tips om te zien!

Bronvermelding