Borstvoeding

Borstvoeding

De meeste vrouwen beginnen enthousiast met het geven van borstvoeding, maar de helft is daar na een maand alweer mee gestopt. Meestal stoppen vrouwen niet vrijwillig, ondanks alle informatie die er over verkrijgbaar is. De begeleiding is niet altijd even adequaat, je krijgt soms met onverwachte tegenslagen te maken of je voelt je te onzeker over de groei van je kindje. Dat is jammer en eigenlijk ook onnodig – zeggen de auteurs van dit nieuwe handboek.

Dit nieuwe handboek biedt je alle informatie om je op weg te helpen en te begeleiden. In een prettige sfeer, met veel aandacht voor de moeder, geven de auteurs heldere uitleg over de beste voorbereiding, goed aanleggen, de eerste dagen en weken na de geboorte en wat te doen bij eventuele problemen.
Het boek is geschreven voor moeders die zich tijdens de zwangerschap willen voorbereiden op het geven van borstvoeding. Maar ook voor iedereen die scholing of voorlichting geeft of moeders begeleidt bij het geven van deze voeding.

De auteurs baseren zich niet alleen op jarenlange ervaring, maar ook op ruim 130 onderzoeken. Al hun kennis en de nieuwste wetenschappelijke inzichten zijn verwerkt in dit boek.
Het boek biedt praktische handvatten, tips en uitgebreide informatie voor de gehele periode. Het bevat vier handige infosheets: een bewaar- en opwarmschema voor moedermelk, een problemen-analyse-schema en de nieuwe standaardgroeicurven van de WHO.

De inhoud van dit boek is uitvoerig getoetst door Gonneke van Veldhuizen-Staas, lactatiekundige en door Erica Post, kinderarts.
Bij dit boek zit een ook een uniek kraamlogboek. Daarin wordt het kraamgezin in die belangrijkste eerste week van dag tot dag begeleid. Het logboek geeft daarnaast inzichten in de lichamelijke veranderingen die tijdens die eerste week bij de moeder en het kind plaatsvinden. Want een geslaagde eerste week is essentieel voor het welslagen van het geven van borstvoeding.
Borstvoeding is een actueel, toegankelijk boek waarmee de kans op succes groter wordt.

Onze mening

Het boek bindt de strijd aan met alle bakerpraatjes die er bestaan rondom borstvoeding. En dat zijn er best veel. In het boek vind je tips hoe je bijvoorbeeld moedermelk kunt bewaren en opwarmen, maar ook duidelijke probleemlijsten met mogelijke oplossingen, groeistandaarden en natuurlijk heel veel informatie. Het boek is een echte aanrader voor iedereen die borstvoeding geeft of gaat geven. Je kunt er veel informatie in vinden en het kan je tot steun zijn op de momenten dat je het even niet meer weet. Een klein minpuntje aan dit boek is dat het niet mooi is vormgegeven. De harde rode letters vormen een te groot contrast met de gebruikte babyfoto’s en daarnaast doet het geheel wat rommelig aan. Dit is jammer omdat dit afbreuk doet aan de professionele inhoud. Bij dit boek moet je dus echt voor ‘het innerlijk’ gaan en dan zul je geen spijt krijgen van deze aanschaf.

Specificaties

TitelBorstvoeding
UitgeverijSpectrum
AuteurStefan Kleintjes en Mary Broekhuijsen
Illustrator
Aantal pagina’s280
Prijs22,95 euro
ISBN9789027466211
Bestel directBol.com
Liefs Marion

Meer informatie

De leukste musthaves!
Zilverkapjes – Onbezorgd borstvoeding geven
Baby ontwikkeling & verzorging
Babyvoeding – Borstvoeding en flesvoeding

Bronvermelding

Tekst geschreven door: Marion Middendorp
© afbeeldingen: 123rf.com

lijn vadersenmoeders

BabyBaby

Geef een reactie