Bezoekje aan Wildlands Emmen

Bezoekje aan Wildlands Emmen

Kinderen zijn over het algemeen dol op bezoekjes aan pretparken en dierentuinen. Het aantal bezoekers voor dierentuinen neemt bijvoorbeeld nog vrijwel ieder jaar toe! Door vele aanbiedingen en kortingsacties is dit dé manier om goedkoop op stap te kunnen en je bent een hele dag onder de pannen met de kids. Sinds 2016 is de avontuurlijke dierentuin Wildlands in Emmen geopend, een groene plek die leuk is voor jong en oud. Een bezoekje aan het park Wildlands is goed te combineren met een verblijf in Center Parcs Sandur of de Huttenheugte. Kortom: voor ons gezin de ingrediënten voor een geslaagd weekendje weg.

Wereldexpeditie in één dag: Jungola

Bij Wildlands is ontzettend veel te zien, te beleven en te doen. Er zijn maar liefst drie verschillende werelden te vinden: Serenga, Jungola en Nortica (serengeti, jungle en de noordpool). In deze gebieden spot je bijzondere dieren die in dit klimaat thuishoren. Ontdek bijvoorbeeld de groene oase van Jungola en maak kennis met de Aziatische olifant, de Colombiaanse slingeraap en de koningspython. In Jungola ligt de Rimbola River waar jullie aan boord van een bootje kunnen stappen.

Met de boot kom je vlak langs alle dieren die in Jungola wonen! Neem je regenjas mee want misschien hebben de olifanten een waterspektakel voor je in petto: je weet het nooit met deze speelse dieren. Ook kun je Jungola ontdekken via de Jungle Trail in touwen boven de grond. Via wiebelige hangbruggen loop je naar de hutjes van de Amalaya stam. Als je er toch bent kun je kennismaken met vogelkenner Jim die je in het jungletheater alles over de jungle vertelt.

Bezoekje aan Wildlands Emmen

Op safari in Serenga

Bij Wildlands vind je ook een prachtige uitgestrekte savanne waar je een paar uur op safari kunt gaan! De safari beleef je vanuit een oude truck van waaruit jullie neushoorns en giraffen kunnen spotten. De truck gaat langs de woestijn, over een oude brug en langs de leeuwenberg. Staat de koning van de savanne deze keer op de berg of komt hij een kijkje nemen bij de auto? Een spannend avontuur voor zowel ouders als kinderen!

In de Serenga wonen diverse dieren: struisvogels, kamelen, witte neushoorns, leeuwen, mantelbavianen en nog veel meer. Hoeveel kunnen jullie er spotten? Bekijk bij aankomst in Wildlands ook zeker even om hoe laat welke dieren er gepresenteerd worden. Waaghalzen en echte avonturiers maken om de Serenga af te sluiten nog een ritje in de Tweestryd, mijnkarren waarmee je op volle snelheid door de Serenga zoeft!

De koude wereld van Nortica

Tot slot beschikt Wildlands nog over het gebied Nortica, een poolgebied waar de natuur de baas is. Jullie reis start in de haven waar je al kennis kunt maken met zeehonden en zeeleeuwen. Vanaf daar loop je naar het Poolstation waar de ijsberen wonen, kom je langs het theater waar de zeeleeuwen regelmatig een show weggeven en ontmoet je de pinguïns op het pinguïnstrand. Hier hebben deze dieren altijd voorrang dus kijk goed waar je loopt!

In Nortica kun je een te gekke 4D-testride in de Arctic 1 maken waarbij je in een onderzoeksvoertuig de geheimen van het poollandschap ontdekt. Zorg ervoor dat je gordel goed vast zit want dit kan nog een hobbelige weg worden! In Nortica leven ontzettend veel dieren zoals de ijsbeer, de zeehond, de zwarte rat, de pinguïn, de zeeleeuw, de sneeuwuil en de laplanduil. Maak van tevoren een lijstje en kijk hoeveel dieren jullie kunnen afstrepen in Nortica.

Leuke acties met Center Parcs

Op slechts tien minuten afstand van Wildlands Emmen vind je Center Parcs Sandur, de ideale plek om met de kinderen te verblijven na een dag vol indrukken. Eigenlijk gaat het feest daar gewoon weer verder want er is een grote kinderboerderij te vinden en de kinderen kunnen zich vermaken in de speeltuin, in het zwembad of bij De Grote Rietplas. Op maar 20 minuten afstand ligt het park De Huttenheugte, tevens onderdeel van Center Parcs. Hier kunnen de kleintjes geiten aaien, bootjes varen, bowlen, zwemmen en klimmen.

Het is ook zeker aan te raden om Center Parcs in de gaten te houden wanneer je daar wilt overnachten en een bezoek aan Wildlands hebt gepland. Het vakantiepark heeft namelijk regelmatig leuke aanbiedingen waarbij je toegangskaarten kunt aanschaffen voor een lagere prijs. Dat is wel net zo fijn wanneer je met het hele gezin op pad wilt.

Meer informatie

Meer leuke weetjes

Deze reportage is in samenwerking tot stand gekomen

BabyBaby

Geef een reactie