De beste foto’s maken met je iPhone!

De beste foto’s maken met je iPhone!In deze periode van verschillende feestdagen worden er weer veel foto’s gemaakt. Vroeger had je daar een goede spiegelreflex camera voor nodig, tegenwoordig kun je de mooiste foto’s maken met je iPhone. Het grote voordeel hiervan is dat je ieder moment kan vangen in een voor eeuwig vastgelegde herinnering.
Je kunt er voor kiezen om het beeld af te drukken of je kunt hem gelijk delen met vrienden en familie via Instagram of Facebook.

Denk aan momenten als zijn eerste Kerstfeest of zijn eerste oudejaarsavond met op de achtergrond de vuurpijlen die de hemel verlichten. Misschien gaat het nog wel sneeuwen en maakt je kindje zijn eerste sneeuw mee! Mooie momenten genoeg om vast te leggen. Maar hoe maak je nou de mooiste foto’s met je iPhone? Wij geven je tips!

Ken je camera!

De mooiste momenten zijn vaak vluchtig. Belangrijk dus om je iPhone zo snel mogelijk paraat te hebben. Wanneer je dan eerst nog je toegangscode moet intypen, kan het moment net voorbij zijn. De iPhone 7 camera kan (net als bij voorgaande versies) geactiveerd worden vanaf het allereerste scherm, zonder je code te hoeven intypen. Op die manier kan je het unieke moment bijna niet meer missen!

De beste foto’s maken met je iPhone!

Foto’s bewerken

Experimenteer regelmatig met je camera. Bij hoeveel licht geeft je camera nog mooie foto’s? Want te weinig licht heeft absoluut effect op je foto en het inschakelen van de flits geeft ook niet altijd het gewenste resultaat. Gelukkig kun je de foto vaak nog oplichten bij de nabewerking met fotobewerkingssoftware. Adobe Photoshop is een goed voorbeeld om foto’s naderhand te bewerken. Wil je liever op je smartphone de nabewerking doen? Dat kan natuurlijk ook. Er zijn voldoende apps beschikbaar waarmee je de foto kunt bewerken.

Compositie

Een spannende compositie kan een foto soms net een beetje interessanter maken. Als je de tijd hebt om je foto te maken, let dan ook goed op de achtergrond. Houd je camera eens een beetje schuin, zodat de foto net een beetje anders wordt. Maak eens een foto van onder af, of juist vanaf een hoger punt, waarbij je op het onderwerp neerkijkt. Alle posities die jij inneemt met je camera brengen een andere sfeer in de foto.

Let op de lens!

Je kunt je voorstellen dat vuil op de lens een scherpe foto niet ten goede komt. Wanneer je ziet dat de foto’s wat wazig zijn, is de kans groot dat de lens van je iPhone vies is. Met een brilpoetsdoekje kun je de lens weer schoonmaken. Handig om er een paar in je tas bij je te dragen.

De beste foto’s maken met je iPhone!

Inzoomen

Het inzoomen bij een iPhone is nog niet goed genoeg om kwalitatief goede ingezoomde foto’s te nemen. Beter kun je gewoon je voeten gebruiken en wat dichter naar je onderwerp lopen. Wanneer dat niet mogelijk is, zorg er dan voor een stabiele ondergrond om bewegingsonscherpte zoveel mogelijk te voorkomen.

Gebruik de filters

Standaard beschikt de camera van de iPhone 7 over een aantal filters. Deze filters kun je live toepassen of nadat de foto is gemaakt. Zo kun je een gebruikte filter achteraf ook weer verwijderen. Het gebruik van filters kan bijvoorbeeld handig zijn om een bepaalde sfeer te benadrukken. Nog niet zo thuis in het gebruik van deze filters? Hier vind je meer informatie over het gebruik.

Meer informatie

Meer leuke tips en weetjes
Meer blogs over de feestdagen
Luidt het jaar goed in met een fotojaarboek