Batik Mode in dierenpark Taman Indonesia

Batik Mode in dierenpark Taman IndonesiaDierenpark Taman Indonesia organiseert Wastra Weekend over textiel in Indonesië.
Dierenpark Taman Indonesia organiseert op 23 en 24 februari het tweede Wastra Weekend samen met batik kenner en kunstenaar Sabine Bolk. Het Wastra Weekend is een initiatief om handgemaakt en duurzaam textiel uit ,voornamelijk, Indonesië een platform te geven in Nederland. Tijdens deze 2e editie staat het thema ‘Dieren in textiel’ centraal.

Batikplein; een batik mini-pasar op 24 februari

Op zondag 24 februari kun je lekker shoppen op het batikplein, een mini-pasar gevuld met sarongs, kebaya’s, batiks uit Indonesië en Swaziland en nog veel meer.

Indonesische modeontwerper Dian Oerip toont en verkoopt haar nieuwe collectie gemaakt van geweven en gebatikte doeken. Aryani Collection vertegenwoordigd de traditionele Indonesische kleding met sarong en kebaya. Butik Batik heeft juist een kraam met gebatikte spullen van Baobab Batik uit Swaziland. Deze handgemaakte, Fairtrade producten komen uit het zuiden van Afrika, maar passen perfect bij het streven van het Wastra Weekend.

Rumah Fashion; Modehuis geïnspireerd door Indonesië

In de Rumah Fashion, het Modehuis, tonen we mode geïnspireerd door Indonesië. Sabine Bolk voorzag onlangs de muren van deze ruimte met een doorlopend batikpatroon. Tevens kan er een Batik Statement worden gemaakt; Poseer in jouw Batik creatie in de Photobooth en onze fotograaf legt het vast. Tevens zijn op zondag te gast in Rumah Fashion verschillende brands waaronder Guave, die onlangs een succesvolle Voordekunst campagne afrondde voor een nieuwe collectie van Indonesische Batik Cap & gerecycled textiel uit Enschede, en LARAS, het label van Lara Peeters waarbij in samenwerking met Nederlandse ontwerpers Indonesische ikats en batiks tot tassen en accessoires worden gemaakt. Uiteraard zijn hun producten ook te koop.

Batik Mode in dierenpark Taman Indonesia

Unieke Batikworkshop op 23 februari

Tijdens het Wastra Weekend kun je niet alleen Indonesische textiel shoppen, maar je er ook volop in verdiepen.
Op zaterdag 23 februari wordt er een batikworkshop gegeven door Sabine Bolk en Shuen-Li Spirit. Tevens is de expositie ‘Dieren in textiel ’met aansluitende speurtocht vanaf zaterdag te bezichtigen. Een selectie doeken uit de verzameling van Sabine Bolk en Taman Indonesia zullen getoond worden waarin allerlei dieren zijn afgebeeld. Voor kinderen (en volwassenen) is er een route door de dierentuin gemaakt waarbij je vele van deze dieren ook in het echt tegenkomt!

Op zondag wordt dit thema doorgetrokken naar de traditionele Indonesische dans van Java en Bali waarin volop dieren worden verbeeldt. Naast de dans zal er ook aandacht zijn voor de prachtige kostuums geïnspireerd door o.a. de pauwen, de vlinders en de bijen.

Batik Mode in dierenpark Taman Indonesia

Neem je eigen doek mee voor het Wastra spreekuur

Op zondag 24 februari is er tevens op het batikplein het Wastra Spreekuur. Heb jij ook een bijzondere batikdoek op zolder? Of een ikat gekregen van je oma? Neem het mee naar het Wastra Weekend en leer alles over de details en geschiedenis van jouw doek. Batikkenner Sabine Bolk en Ikat-expert Sandra Niessen nemen de stof graag onder de loep.

Sandra Niessen houdt zich al meer dan 40 jaar bezig met Indonesische textiel, voornamelijk Ikat uit het Batakgebied in Noord Sumatra. Haar boek ‘Legacy in cloth, Batak textiles of Indonesia’ uit 2009 wordt ook wel “de bijbel van Batakdoeken” genoemd. De afgelopen jaren werkte ze mee aan de tentoonstelling van de batiks verzameld door koning Rama V in Queen Sirikit Museum of Textiles in Bangkok, Thailand.
Ook zonder doek ben je uiteraard welkom bij het Wasta Spreekuur voor vragen aan de experts over Indonesisch textiel, om boeken in te zien en om voorbeelden te bekijken.

Batik Mode in dierenpark Taman Indonesia

Over dierenpark Taman Indonesia

Taman Indonesia is een tropisch dierenpark in de Kop van Overijssel. Hier vind je allerlei bijzondere dieren uit Indonesië zoals de Binturong, de Loewaks en Maleise Bosuilen, en kun je genieten van Indische hapjes en drankjes, een kijkje nemen in een Mentawai paalwoning of rondsnuffelen op een heuse pasar. Voor kinderen is er een verkleedhoek met Indonesische klederdracht, en een bijzondere speurtocht.

Praktische info

Datum: 23 & 24 februari 2019
Toegangsprijs: 9,50 p.p. online 8.95 p.p.
Deelname Batik Workshop: 44,50 p.p.

Adres: Kallenkote 53, 8345 HE te Kallenkote
www.taman-indonesia.nl
info@taman-indonesia.nl

Extra informatie

Interessante doetips!
Meer leuke weetjes

Bronvermelding

© afbeeldingen: Taman Indonesia

Geef een reactie