De allerleukste trends voor de ramen!

De allerleukste trends voor de ramen!

Ramen zijn een belangrijk onderdeel van je interieur. Je kijkt erdoor naar buiten als je in de woonkamer aan het loungen bent. We besteden vaak veel aandacht aan ons interieur en tuinontwerp, maar de ramen worden nog wel eens overgeslagen. Zonde, want ze zijn letterlijk de scheiding tussen je woonkamer en buiten. Mooie, schone ramen die ook nog eens op een aantrekkelijke manier zijn aangekleed zijn een lust voor het oog. Wij vertellen je dan ook graag wat de allerleukste trends voor de ramen zijn. Doe er je voordeel mee!

Een astmatische of allergisch kind, hier let je op!
Rolgordijnen in huis, de voor- en nadelen

De juiste gordijnen

Als we het hebben over het aankleden van een raam, denk je waarschijnlijk direct aan gordijnen. En dat is niet onterecht, want gordijnen creëren sfeer in je woonkamer, keuken of slaapkamer en beschermen ze je tegen inkijk en fel zonlicht van buitenaf. Daarnaast geven de juiste gordijnen een elegante touch aan het vertrek. Jaloezieën zijn eigenlijk altijd populair. Er komen ook steeds meer soorten bij in de meest luxe uitvoeringen. Kijk eens rond op een website als jaloezieenexpert.nl en laat je inspireren door de vele mogelijkheden die er zijn.

lijn vadersenmoeders
De allerleukste trends voor de ramen!
lijn vadersenmoeders

Zo kun je kiezen uit materialen als aluminium of hout, uit roljaloezieën of elektrische jaloezieën en uit jaloezieën op maat of low-budget exemplaren. Veel mensen hebben de onterechte indruk dat jaloezieën niet erg sfeervol kunnen zijn. De diverse modellen zijn echter verkrijgbaar in diverse kleuren en maten. Houten jaloezieën geven het vertrek daarnaast vaak de nodige warmte en staan bij nagenoeg elk interieur prachtig. Daarnaast hebben jaloezieën een lange levensduur en zijn ze makkelijk te reinigen.

Rolgordijnen: hot or not?

Andere gordijnen die nogal onderschat worden zijn rolgordijnen. We kennen allemaal die saaie rolgordijnen die vroeger in menig logeerkamer hingen. Tegenwoordig zie je hier echter niets van terug. Rolgordijnen worden in alle soorten en maten gemaakt en stralen soms meer luxe uit dan dure vitrages en stoffen gordijnen. Kies voor verduisterende gordijnen of juist exemplaren die nog wat licht naar binnen laten: voor elke woonkamer ligt de juiste oplossing binnen handbereik. Wat dacht je bijvoorbeeld van elektrische rolgordijnen op maat? Laat je inspireren op de website van rolgordijnenexpert. Dit is de website van dit moment op het gebied van raamdecoratie. Niet alleen profiteer je van een topservice, maar ook nog eens van gratis kleurstalen, een gratis meetverzekering en een supersnelle bezorging.

lijn vadersenmoeders
De allerleukste trends voor de ramen!
lijn vadersenmoeders

Andere raamtrends

Gordijnen zijn slechts de aankleding van een raam. Op het gebied van ramen zijn er ook andere trends die momenteel hip & happening zijn. Denk bijvoorbeeld aan die mooie ramen uit jaren ’30 huizen, die zijn voorzien van houten roeden. Deze raamverdeling, vaak in ruitjespatroon, geeft je woning een klassieke uitstraling. En laat die nu net erg trendy zijn op dit moment! Je kunt ramen met roede op maat laten maken voor jouw woning bij een glashandel, maar hier hangt een flink prijskaartje aan. Je kunt ook kiezen voor fake roeden: dit zijn latjes die je op je bestaande ramen aanbrengt. Dit is een goedkopere oplossing. Het effect is echter niet minder mooi!

Ook glas-in-lood is een raamtrend die niet snel uit de mode zal raken. Glas-in-lood geeft je woning een authentiek en klassiek tintje. De prijzen van nieuw glas-in-lood verschillen nogal, dus kijk voor inspiratie eens op de website van je lokale glashandel. Deze raamtrend hoeft echter niet aan je neus voorbij te gaan door geldgebrek: je kunt namelijk ook kiezen voor plakfolie met een glas-in-lood motief. Kies wel voor plakfolie van een hoge kwaliteit: dit geeft het mooiste effect.

Wat zijn jouw favoriete raamtrends? En voor welke gordijnen zal jij kiezen? Laat het ons weten in de comments hieronder!

liefs Amber

Extra informatie

Een tafel nodig. Waar let je op?
De voordelen van jaloezieën
De babykamer: Wat doe je met de ramen?
Rolgordijnen in huis, de voor- en nadelen
Huishoudschema – Hoe regel je het huishouden
5 goede redenen om voor rolgordijnen te kiezen.
Dit zijn de must have gadgets voor elke millennial
Een astmatische of allergisch kind, hier let je op!
Leukste tips voor huis en tuin!
Dit zijn dé badkamertrends voor 2019!

Bronvermelding

Tekst geschreven door: Amber Fernandes
© afbeeldingen: 123rf.com

Deze reportage is tot stand gekomen middels een samenwerkingsverband.

lijn vadersenmoeders
BabyBaby