4 tips voor uitjes met de kinderen in Limburg

4 tips voor uitjes met de kinderen in LimburgIs het weer eens tijd om wat leuks te doen met de kinderen? Dan is het natuurlijk hartstikke leuk om lekker een uitstapje maken in Nederland. Maar je wilt niet naar die ontzettend drukke pretparken waar je ook nog eens de hoofdprijs betaalt om binnen te komen? Dan raden wij aan om eens naar Limburg te gaan. Er zijn daar ontzettend veel leuke speelparken, locaties en activiteiten voor kinderen waar ze helemaal los kunnen gaan. Omdat het er zoveel zijn hebben wij hier 4 tips voor uitjes met de kids in Limburg!

Familiepark Mondo Verde

Dit familiepark is een attractiepark en dierenpark in één. In dit park kan je zeldzame dieren zien zoals de witte leeuw, door de verschillende wereldtuinen lopen en lekker spelen in de attracties. Dit speelpark ligt in Landgraaf. Volwassenen betalen €18,50 en kinderen €12,00 voor een toegangskaartje. Peuters (tot 2 jaar) hebben gratis toegang. Dit familiepark is zeker het bezoeken waard!

Steenkolenmijn Valkenburg

De oude steenkolenmijnen in Valkenburg waar vroeger heel veel ‘zwart goud’ is gewonnen. In de kolenmijn kan je een rondleiding doen onder leiding van een oude mijnwerker. Erg leuk om te doen met de kinderen. Tijdens de rondleiding daal je de mijnen in om alles te leren over het leven van de mijnwerkers. De rondleiding duurt ongeveer 75 minuten en is niet alleen interessant, maar ook humoristisch. Als volwassene betaal je €9,25 en als kind €6,75 voor toegang tot de mijnen. Je kan met het gezin gaan, maar voor groepen groter dan 20 personen zijn er speciale arrangementen beschikbaar.

Als je met meer dan 20 personen op bezoek gaat bij de kolenmijnen is het misschien ook interessant om een overnachting erbij te nemen in de buurt. Een Ulvend vakantiehuis 20 personen is dan bijvoorbeeld ideaal om in te overnachten.

4 tips voor uitjes met de kinderen in Limburg

Attractiepark Toverland

Dit attractiepark is wel een wat drukkere en duurdere bestemming om met de kinderen naar toe te gaan. Maar dit park is wel een geweldige locatie om naar toe te gaan met kinderen. Meer dan 30 attracties en shows voor jong en oud zorgen voor een onvergetelijke dag. De wildwaterbaan, de lanceerachtbaan, het toverhuis en natuurlijk niet te vergeten Troy; het hoogste, snelste en langste houten achtbaan van de Benelux. Voor volwassenen is de toegangsprijs 25,50 euro en voor kinderen is het 18,00 euro.

De Kindergrottentocht in Maastricht

In Maastricht wordt speciaal voor kinderen de Kindergrottentocht aangeboden. Deze spannende tocht lijdt je door het gangenstelstel van de grotten. Tijdens de tocht leer je mergelzagen, vonken maken met een vuursteen en hoor je spannende verhalen over de dinosauriërs. De tocht duurt ongeveer een uur. De kinderen dienen altijd begeleidt te worden door een volwassene. Kom je met een grote groep? Neem dan ook genoeg begeleiders mee. Onze tips voor deze tocht:

  • Neem warme kleding mee (het is 14 graden in de grotten)
  • Neem je eigen zaklamp mee
  • Neem stevige schoenen mee die vies mogen worden

De toegangsprijs voor kinderen is €5,00, voor een volwassene is dit €6,40. Het wordt aangeraden om on-line tickets te reserveren. Kom je met een grote groep? Dan is het misschien interessant om een overnachting erbij te nemen. Zo is een vakantiehuis 12 personen natuurlijk ideaal!

Dit zijn onze 4 tips voor leuke activiteiten met de kids in het mooie Limburg. Wat ons betreft moet je dit zeker een keer doen. Benieuwd wat je nog meer kan doen? Kijk dan eens op de website van VVV van Limburg.

Meer informatie

Meer tips om te gaan doen
Meer vakantietips

4 tips voor uitjes met de kinderen in Limburg

BabyBaby

Geef een reactie