Plaswijckpark trakteert Rudolf Steinerschool op Voorleesontbijt

Plaswijckpark trakteert Rudolf Steinerschool op VoorleesontbijtOp woensdag 25 januari starten De Nationale Voorleesdagen met het Voorleesontbijt. Ter ere van deze gelegenheid trakteert Plaswijckpark groep 5/6 van de Rudolf Steinerschool uit Krimpen aan den IJssel, op een Voorleesontbijt.

Waarom? Voorlezen is elke dag een feest! Of je nu voor het slapen gaat een mooi verhaal voorleest in bed of overdag samen een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt. Daarnaast heeft voorlezen een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip.

Speciaal voor de Rudolf Steinerschool gaat Plaswijckpark deze dag iets eerder open om een heerlijk ontbijt te verzorgen in hun ‘Theeater’. Aansluitend komt om 9.30 uur Hans Post, een echte Rotterdamse kinderboekenschrijver bekend van o.a. het Grote Graafboek. Adjunct-directeur Barry Simons was blij verrast dat hun groep 5/6 voor dit bijzondere ontbijt is uitgenodigd. In de klas worden vragen voorbereidt om tijdens het voorleesontbijt aan Hans te stellen, bijvoorbeeld over hoe je een boek schrijft.

Daarnaast heeft het Rotterdamse familiepark in deze periode voor al haar bezoekers op woensdag, zaterdag en zondag een speciale voorleesvoorstelling om 15.00 uur in het Theeater. Kijk voor het programma op www.plaswijckpark.nl/theeater.

Plaswijckpark is ook deze winter dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Extra informatie

Meer leuke weetjes!
Meer blogs over Plaswijckpark!
De leukste kinderboeken besproken

Related Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *