Genomineerden voor de Gouden Lijst bekend

Genomineerden voor de Gouden Lijst bekendZojuist zijn in 7Days, de weekkrant voor jongeren, de nominaties voor de Gouden Lijst bekendgemaakt.

Voor de Gouden Lijst dingen mee, in de categorie oorspronkelijk Nederlandstalig: Als de bergen huilen van Gerda van Erkel (Davidsfonds | Infodok) en Hoe Tortot zijn vissenhart verloor van Benny Lindelauf (Em. Querido’s Kinderboeken Uitgeverij).
In de categorie vertaald zijn genomineerd: De Wonderlingen van Brian Selznick, vertaald door Aleid van Eekelen-Benders (Lannoo), Mij niet gezien van Meg Rosoff, vertaald door Jenny de Jonge (Luitingh-Sijthoff) en Suzy en de kwallen van Ali Benjamin, vertaald door Lidwien Biekmann (Unieboek | Het Spectrum).

Vlogs over genomineerden

De komende vijf weken krijgen de vijf genomineerden aandacht in speciale boekenvlogs. Deze ‘one-minute-bookreviews’ worden gemaakt door Gouden Lijstjurylid Jörgen Apperloo die als docent Nederlands aan het Fioretti College in Lisse al enige tijd populaire boekenvlogs maakt waarmee hij scholieren inspireert. In de vijf aparte boekenvlogs over de genomineerden zal hij aan de hand van het juryrapport de boeken recenseren en presenteren aan de doelgroep.

De Gouden Lijst

De Gouden Lijst is dé juryprijs voor jeugdliteratuur voor de leeftijd 12 tot 15 jaar. Aan de prijs is per categorie een bedrag van € 1.500,- verbonden. De vakjury bestaat uit Evy van Raak, Ingrid Bon, Jörgen Apperloo, Jozefien de Leest en juryvoorzitter Janneke van der Veer. Vorig jaar won Oliver van Edward van de Vendel (Querido) in de categorie oorspronkelijk Nederlandstalig en Naar de top van Dan Gemeinhart, vertaald door Tjalling Bos (Lemniscaat), won in de categorie vertaald.

Bekendmaking winnaars

Op vrijdag 21 april maken we de winnaars van de Gouden Lijst bekend in jongerenkrant 7Days.

Meer informatie

Meer leuke tips en weetjes
Meer blogs over de CPNB

Related Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *